torstai 29. maaliskuuta 2012

Catherine Cookson: Mallenin tyttö

En voinut lisätä kansikuvaa, kun tätä kuvaa ei googlessa ollut: Kannen yläpuolella lukee mustalla tekstillä kirjailijan nimi, alapuolella valkoisella kirjan nimi. Kuvassa on mustahiuksinen(hiukset on solmittu punaisella nauhalla niskaan kiinni), nainen ruskean hevosen selässä, naisella on punainen takki ja valkoinen hörhelökauluksinen pusero takin alla. Naisen molemmat jatal ovat hevosen vasemmalla puolen, eivät näy kuvassa. Naisella on myös valkoiset hanskat kädessä. Vasemmassa kädessään hän pitää hevosen ohjaksia ja oikea käsi lepää hevosen niskalla. Kuvassa näkyy taustalla sinisiä vuoria, vihreää nurmea, ruskeaa peltoa, iso kartanotalo on myös kuvassa taustalla. Naisen takana hevosella ratsastaa mies, jolla on myös punertava takki, musta hattu päässään ja hänen hevosensa on harmaa.

Kirja on bookcrossing-kirja ja kävin elokuun alussa löytämässä tämän meidän matkahuollon veikkauspisteestä.
Englantilainen alkuteos The Mallen Girl ilmestyi 1974, Suomentanut Eva Siikarla, 2.painos, Espoo 1981, Weilin+Göösin kirjapaino, 303 sivua. Sisällys: 1 osa Nuori Barbara, 2 osa Matilda Bensham, 3 osa Daniel.

Barbara on aito Mallen - ylpeä, oikukas ja voimakastahtoinen. Vuosi vuodelta hänen kauneutensa muuttuu yhä häikäisevämmäksi - mutta samalla syvenee hänen onnettomuutensa: hänen kuulonsa heikkenee, kunnes hän elää lähes täydellisen hiljaisessa maailmassa. Kuurous on kuitenkin varjellut Barbaraa hänen syntyperäänsä liittyvältä salaisuudelta ja lannistamaton Anna Brigmore, joka on kasvattanut tyttöä kuin omaa lastaan, on puolestaan tehnyt kaikkensa, ettei tyttö saisi tätä tietoonsa.
Barbaran kohtalokkaan tarinan taustalla on lämminsävyinen kuvaus Benshamien perheen, Mallenien entisen sukukartanon nykyisten omistajien vaiheista. Annan harras toive on nähdä rakas Barbaransa High Banks Hallin kartanon valtiattarena, John Benshamin vaimona.

Sain siis eilen illalla 18:35 luettua tän kirjan, johan tätä kahlasin reilun viikon!
Tarina, josta keskikohta jäi hämärän peittoon - en sisäistänyt lukemaani; olin sivulla 163 ja sit olinkin hups vaan sivulla 268 tai jotain. Lukihan tämänkin Cooksonin. Seuraavaksi saatan valita kyllä jotain jännäriä, kun olen nyt lukenut tällaista lällyn lällyä pari opusta. Jeps! 16 kirjaa luettu tänä vuonna ja eletään vasta viikkoa 13, eli olen hyvässä vauhdissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)