lauantai 10. maaliskuuta 2012

Katja Kettu: Kätilö

Taaskin bc-kirja, tällä kertaa rinkikirjana kiertävä opus.
WSOY, Helsinki, 2011, 348 sivua.

Suuri romaani Lapin sodasta.
KÄTILÖ on tosipohjainen kertomus Suomalaisnaisen ja SS-upseerin yhteentörmäyksestä Lapin sodan kynnyksellä. Se on väkevä todistus siitä, mihin ihminen on valmis rakkauden tähden.

KATJA KETUN  vahvaääninen romaani taikoo esiin vaietun historian, vankileirien jasaksalaissotilaiden sotamorsianten Suomen.

KATJA KETUN kieli on omaa luokkaansa, kokonaisuuden loistokas osa.

Sain kirjan tiistaina 6.3. ja eilen illalla 21:56 sain luettua tämän opuksen. Luin kirjan siis kolmessa päivässä, sillä torstaina en ehtinyt lukea lainkaan. Eilen illalla en voinut jättää kirjaa käsistäni, ennenkuin olin lukenut kaiken. Tässä kirjassa on taas niitä minun inhoamiani aikahyppyjä, hypellään kuukaudesta edestakaisin toiseen. Kirjassa on rankan karskia tekstiä, tämä on sellaista rajua rätkytystä koko opus. Tapahtumat on kuvattu paikoin jopa raaoillakin tavoilla. Onneksi eilen lukemani tapahtumat eivät tulleet uneeni viime yönä.
Mikä veikeä yllätys oli, kun otin kansipaperit kirjasta pois, nimittäin sisäpuolella oli lyhennelmä Lapin sodan tapahtumista! Mukava kertaus, kun ei mitään muistoja koulun hissan tunneilta tästä sodasta, paitsi sen muistin, että saksalaiset polttivat Lapissa taloja.
Suosittelen kyllä tätä kirjaa ihan kaikille luettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)