perjantai 27. huhtikuuta 2012

Anneli Kivelä: Köydenvetoa Katajamäellä

Kirjastosta tiistaina lainattu kirja. Kirja ilmestynyt 15.4.2012, eli uutena sain lukea opuksen. Kariston Kirjapaino Oy, Hämeenlinna 2012, 247 sivua ja hintana 34 euroa. Sain luettua tänään 13:23 :)

Kylän väki jakautuu jälleen kahteen leiriin

Maamiesseurantalolla jumppaa pitävä Tanja odottaa lasta - jo neljättään. Lapsikatraan lisääntyminen huolettaa Tanjaa, sillä hän on juuri jäänyt työttömäksi. Miten he pärjäävät? Tanjan ja Mikan suhdetta kun hiertää kaiken lisäksi jokin muukin.
Äänekkäistä kokouksistaan tunnettu Katajamäen kylätoimikunta täyttää 50 vuotta ja keväisestä juhlasta tulee monella tapaa dramaattinen. Maahanmuuttajat jakavat edelleen kyläläiset kahteen leiriin, mutta köydenvedon kohteena ollut afgaaniperhe onnistuu yllättämään kaikki. Odottamaton käänne on luvassa myös Matiakselle, Onervan tuoreelle aviomiehelle ja koko kylän rakastamalle nuohoojalle, joka odottaa hyvin ansaittujen eläkepäivien alkua. Kesän kuluessa Tanjan perhe-elämäkin saa uuden suunnan - mutta aivan toisenlaisen, kuin Tanja ikinä osasi kuvitella.

Rakastetun sarjan seitsemäs osa nostaa jälleen esiin ajankohtaisia mielipiteitä jakavia aiheita - romantiikkaa ja idyllistä maalaistunnelmaa unohtamatta.

En tarkalleen muista, milloin laitoin tämän opuksen kirjaston sivuilta varaukseen, oiskohan ollut jotain loppusyksyä, kun jostain blogista bongasin tänä vuonna ilmestyvien kirjojen listaukset. Sit piti googlettaa Anneli Kivelä ja sitä kautta löytyi tieto, että Katajamäki-sarja saa taas jatkoa. Kyllä mä tätä kirjaa odotin, kuin kuuta nousevaa taas kerran. Olen vain niin ihastunut Katajamäkeen ja sen ihmisten elämänkohtaloihin. Tämä kirjan kansikin on jotenkin niin ihana, tulee mieleen kesäaamu ja aamusumpit rappusilla.
Kirja ei tuottanut pettymystä tälläkään kertaa, vaan tapahtumat soljuivat silmieni edessä, kuin hyvä elokuva konsanaan. En kerro kirjan tapahtumista tän enempää, totean vaan, että olipa taas hyvä ystävä kylässä :) Suosittelen tätä kirjaa luettavaksi ja koko kirjasarjaa, jollei ole aiemmin tullut luettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)