perjantai 13. huhtikuuta 2012

Boris Akunin: Leviatanin purjehdus


 Ostin kirjan kirjaston poistomyynnistä helmikuun alkupuolella ja rekkasin tietysti tän kirjan bc-kirjaksi. Kirjasta maksoin 1 euron.
WS Bookwell Oy, Juva 2002.330 sivua. B. Akunin 1998.

"Mikä se oli ollut? Ei ainakaan ihminen, mutta ei mikään eläinkään. Jonkinlainen pahan ja tuhoavan energian tiivistymä. Huono omatunto. Pariisin painajaisen aave."

Lordi Littlebyn asunnosta rue de Grenellestä on löytynyt kymmenen ruumista. Joukossa on lordi itse sekä hänen palveluskuntansa, muiden muassa kaksi lasta. Eletään vuotta 1878 ja tutkimuksien johdossa on komisario Gustave Gauche.

Ainoa johtolanka on asuntoon jäänyt kultainen medaljonki. Se viittaa levitanian-höyryalukseen, jonka neitsytmatkan osanottajille on etukäteen jaettu samanlaiset medaljongit. Komisario Gauche liittyy matkustajien joukkoon ja laiva lähtee kohti Intiaa.

Laivalla Gauche kohtaa Erast Fandorinin, jolla on määränpäänä Japani. Ja kuten tämä omalaatuinen diplomaatti pistävällä logiikallaan päättelee: jos murhaaja on laivalla, ruumiita saattaa tulla lisääkin.
Akuninin dekkarisarjan kolmas osa on klassinen suljetun tilan murhamysteeri. Enempää ei tarvitse sanoa - sen verran voimme paljastaa, että hovimestari ei sitä tehnyt! 


Tulipa tämäkin luettua. Oli melekoista tekstiä. En ois lukenut kirjaa ihan vielä, mutta lähteepi hippakirjana eteenpäin, viimeistään maanantaina, kun eihän viikonloppuna posti kulje. Jeps!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)