lauantai 28. huhtikuuta 2012

Johanna Hulkko: Jostakin kotoisin


Bc-kirja, sain tän viime torstaina.
ScandBook AB, Falun, Ruotsi, 2011, 230 sivua.

Olisikohan tällainen mies isän mielestä mistään kotoisin?

Geokätköily, nykyaikainen aarteenetsintä vei Jontun ja isän taianomaiseen maailmaan, jossa kaikki oli mahdollista. Se oli parasta, mitä Jonttu lapsena tiesi.
Vaikka isää ei enää ole ja kätköilystä on tullut vain keino tehdä vaikutus satunnaisiin sänkykumppaneihin, GPS-laitteeseen piirtyy yhä Jontun reittejä. Kun ei pysähdy, ei kiinny eikä myöskään voi menettää.
Nyt joku odottaa. Kierreltyään vuosikausia maailmalla Jonttu ottaa riskin ja palaa Miron luo. Australiaa kauemmas muistoista ei juuri pääse ja aurinkorannikon pikkukaupungissa myös menneisyys saa uuden mittakaavan.
Johanna Hulkon kiehtova toinen romaani kertoo, että etsiminen on vähintään yhtä tärkeää kuin löytäminen.
 
Tässäpä kommentti, mitä jätin bc-sivustolle. Kirjailija itse on laittanut tämän kirjan matkaan, joten hän näkee kommenttini. Uskalsin antaa kirjasta kritiikkiä, enkä pelkää yhtään, kuinka itse kirjailija siihen suhtautuu. Kaikki toiset, tähän mennessä kirjan lukeneet, olivat ylistäneet kirjan maasta taivaisiin ja mun mielestä tää opus jäi kyllä vaatimattoman latteaksi lukukokemukseksi.
Lopputyöstämisessä sais olla tarkempi, ettei kirjaan tulisi kirjoitusvirheitä. Ei niitä nyt kovin montaa ollut, mutta parikin teki häiriön lukemiseen.
Kirjasta puuttui sähäkkyys, rosoisuus, sanasota. Vaikutelma ol pliisu. Enemmän ois saanut olla vaikka sanaharkkaa ja konflikteja Jontun parisuhteessa. Nyt se pieni erimielisyys meni ohi melkein olan kohautuksella.
Muutoin "ihan kiva" kirja.
Sain luettua tän eilen illalla 21:38, mutta en jaksanut enää illlalla tulla tekeen päivitystä blogiin.
Tulihan tämäkin kirja luettua.

2 kommenttia:

  1. Geokätköilijänä tämä romaani sai minut kiinnostumaan. Enpä ole ikinä lukenut tai edes kuullut romaanista, jossa puhutaan geokätköilystä! Enkä ole välttämättä ihan ihastunut ajatuksesta myöskään.
    Mietin, miten geokätköilyllä voisi tehdä vaikutuksen sänkykumppaneihin ja en kyllä keksi mitään. Kovasti toivon, ettei kukaan muukaan =).

    VastaaPoista
  2. No minä en ainakaan löytänyt kirjasta mitään monia satunnaisia sänkykumppaneita tältä Jontulta, joten mielestäni oli vähä liikaa mainostettu tuossa takakannen tekstissä asiaa.
    Tässä opuksessa vaan käytettiin gepsiä ja ajettiin ja juostiin ja kiivettiin paikkoihin. Olis ollut paljon mielenkiintoisempaa, jos tuosta harrastuksesta ois kerrottu sen historiaakin, että kuka ja missä moinen harrastus on kehitelty ja kuinka se tuli osaksi tätä Jontun perhettä. Siltäkin osin kirja jäi vaillinaiseksi :(

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)