keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Jonathan Tropper: Kuinka lähestyä leskimiestä

Ostin tämän pokkarin Keskikaupasta torstaina(naistenpäivänä) 8.3.2012 ja hintana ol 7,25e. Rekkasin bc-kirjaksi. Lukemista nopeutti, kun hippasin tällä erästä bookcrossaajaa maanantaina.
Kariston Kirjapaino Oy, Hämeenlinna 2011, 423 sivua. Enkunkielinen alkuteos: How to talk to a Widower(2007). Suomentaja J. Pekka Mäkelä.

Häpeilemättömän hauska romaani surusta

Vaimon kuoltua tapaturmaisesti Doug löytää itsensä painajaismaisesta tilanteesta. Hän on leski 29- vuotiaana, vailla vakituista työtä - ja pisteenä i:n päälle vaimovainaansa teini- ikäisen ongelmanuoren huoltaja. Boheemi toimittajanretku käpertyy ennen näkemättömään itsesääliin ja purkaa tuntojaan sarkastiseen kolumniinsa Kuinka lähestyä leskimiestä.
Naapuruston naisväki ottaa nuoren leskimiehen lemmikikseen, mutta lähipiiri ei anna armoa. Värikäs perhe - räväkkä kaksoissisko etunenässä - päättää palauttaa surun sokaiseman miehen elämänilon, keinolla millä hyvänsä. Lopputulos on lukijan juhlaa - tilannekomiikan ja nasevan dialogin ilotulitusta.
Kuinka lähestyä leskimiestä on amerikkalaisen Tropperin ensimmäinen suomennettu romaani ja hänen kansainvälinen läpimurtonsa.

Maanantaina aloitin lukea tätä opusta. Eilen luin sivulle 100 ja tänään loput 323 sivua.
Kirjan tapahtumat soljuivat silmieni ohitse, kuin elokuvaa olisin katsonut. Tykkäsin tästä kirjasta! Välillä sai naurahdella ja välillä pyyhkiä surunkyyneleitä silmistä, niin hauska ja liikuttavan ihanaa tekstiä tässä ol. Suosittelen kyllä lämpimästi tätä kirjaa.

1 kommentti:

  1. Heissan! Googlettelin tätä kirja ja löysin blogisi. Taidanpa lukea tämän kirjan :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)