sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Kate Kerrigan: Onnellisen avioliiton reseptejä

Recipes for a perfect marriage 2006, Bazar Kustannus Oy 2008, 334 sivua. Kirjaston kirja, eka tänä vuonna luettu.

Sanotaan, ettei onnellista avioliittoa ole olemassakaan, mutta se ei ole totta. Onnellinen avioliitto on sellainen, jossa kaksi ihmistä elää ydessä lähes koko elämänsä, kunnes kuolema heidät erottaa. helppoa avioliittoa ei sen sijaan ole olmassa.

NewYorkilainen 38-vuotias ruokatoimittaja Tressa palaa häidensä jälkeen arkeen hämmentyneissä tunnelmissa. Onko hän mennyt naimisiin Danin kanssa aidosta rakkaudesta vai siksi, että pelkäsi jäävänsä vanhaksipiiaksi?
Tressan irlantilainen isoäiti Bernadine valitsi 1930-luvulla turvallisen vaihtoehdon ja nai hiljaisen opettajan suuren rakkautensa sijaan.
Tressan ja Bernadinen ajatukset onnellisesta avioliitosta osoittautuvat yllättävän samanlaisiksi, kun Tressa saa hääpäivänään isoäitinsä päiväkirjan. Epävarmana omista tunteistaan Tressa löytää lohtua isoäitinsä tunnustuksista.
Onko romanttisen rakkauden haavekuva ainoa tie onnelliseen avioliittoon?
Onnellisen avioliiton reseptejä on romaani, jota maustavat makeankirpeä huumori ja isoäidin viisaat elämänohjeet. Tarinaa rytmittävät vanhat irlantilaiset reseptit perunaletuista portterikakkuun.

Kirjassa olevat ohjeet:
Karviaismarjahillo
Raparperipiirakka
Hunajakakku
Lasten satukakut
Arkileipä
Portterikakku
Perunaletut
Neilikalla ja hunajalla maustettu  kinkku
Pobs-Leipämaito
Irlantilainen lammasmuhennos

Viisaus: Valmista reseptiä ei ole.

Sainpas kirjan luettua tänään ja vielä ennen kirjastolle lähtöä.
Tämä ol hyvin opettavainen kirja. Tykkäsin kyllä ja suosittelen lämpimästi sinullekin.

Nyt täytyy lähtee valmistautuun kirjastolle lähtöön, on kirjoittajaseuran tapaaminen ja pitää käydä auto tankkaamassa. Heippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)