tiistai 10. huhtikuuta 2012

Monika Peetz: Tiistaisiskot

Kirjaston kirja. Kannessa lukee sukunimenä Peez. Hintana 28,90e. Kariston kirjapaino Oy, Hämeenlinna, 2011, 311 sivua. Saksan kielestä suomentanut Maikki Soro.

Pyhiinvaellus salaisuuksien polulla.
Tiistaisiskoihin kuuluu viisi neljissäkymmenissä olevaa naista, jotka 15 vuotta sitten erään ranskantunnin jälkeen istahtivat yhdessä Lucin ravintolaan. Siitä lähtien heille on ollut varattuna pöytä samasta paikasta joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina.
Järjestelmällinen Caroline on asianajaja, naimisissa ja kahden aikuisen lapsen äiti. Vapaa ja villi muotoilija Kiki on jatkuvasti rakastumassa, kun taas kotiäitinä turhautuva lääkäri Eva olisi iloinen, jos hänellä ylipäänsä olisi omaa elämää. Estelle on huipputyylikäs apteekkarin puoliso, jolla on täpötäysi vaatekaappi ja ihastuttavan terävä kieli. Joukon draamakuningatar, Judith, puhuu ongelmistaan paljon mieluummin, kuin ratkaisee niitä.
Kun Judithin aviomies Arne kuolee, löytyy päiväkirja tämän kesken jääneeltä Lourdesin pyhiinvaellusmatkalta. Tukeakseen Judithia tämän surussa, ystävättäret päättävät vaeltaa Arnen keskeytyneen matkan yhdessä loppuun. Askel askeleelta he tulevat kerineeksi auki salaisuuden, joka muuttaa heidän elämänsä peruuttamattomasti.

Monika Peetz(s.1963) on saksalainen kirjailija, joka on työskennellyt toimittajana ja käsikirjoittajana niin radiossa ja televisiossa kuin elokuvateollisuudessakin. tiistaisiskot on myynyt kotimaassaan ensimmäisenä vuonna ilmestymisensä jälkeen noin 150 000 kappaletta ja se on käännetty useille kielille ja siitä on tehty myös televisioelokuva.

Sain luettua kirjan tänään 13:45, tahkottuani kirjaa tasan viikon verran! Opus tuntui loputtoman pitkältä, ois riittänyt vähempikin tätä laatua tekstiä, mutta pääsinpäs loppuun asti! Ja säästin melkein 29 euroa, ku luin kirjaston kirjana. Vielä ois 7 kirjaston kirjaa. Olihan tämäkin tarina tarinoiden joukossa ja sattuvasti osui luettavaksi näin pääsiäisen aikaan, kun aiheena ol pyhiinvaellus. Ei tässä kyllä pahemmin mitään uskonnollista ollut. Hetkittäin mielessä pyöri Sinkkuelämän tapahtumat, jotenkin samaistin tän naisporukan siihen. Ei tämä mitenkään huonoa luettavaa ollut, ehkä hiukan pitkäveteinen mun makuuni. Lukee, ken tahtoo tietää, mikä se salaisuus on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)