sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Riitta Jalonen: Hula-hula

Kirjaston kirja. RT-Print, Pieksämäki, 2002, 139 sivua.

Yksitoistavuotias Hellä asuu puutaloa vanhempiensa kanssa. Rahapulan vuoksi talon yläkerta on annettu vuokralle. Näiden kahden maailman - oman perheensä ja vuokralaisten välillä Hellä kasvaa yhden kevään aikana menetykseen. Vanhempien salaisuus paljastuu. 
Merkitsevät hiljaisuudet, vaivihkaiset vihjaukset ja tulikitsemattomat eleet saavat selityksensä. 
Arjen takana oleva maailma avautuu Hellälle vähitellen, eikä menetystä, kipua ja surua voi estää eikä torjua. Elämä on samaan aikaan pelottavaa ja kiehtovaa.

Sain tän hetki sitten luettua. Viikko meni muuten punaisille ristille lukemisen suhteen, kun oli vähän muuta tekemistä.
Mun ei pitänyt alkuun tätä kirjaa edes lainata kirjastosta, vaan suunnitelmissa oli lukea Jalosen toinen kirja Enkeliyöt, vaan sitä en löytänyt silloin kirjastosta, ku siellä kävin. Lainasin sit tän opuksen.
Jotenkin tämän kirjan perusteella tyttö vaikutti nuoremmalta, kuin yksitoistavuotiaalta, ainakin minä sain sellaisen mielikuvan. Tapahtumat olivat kirjassa vain muutaman sivun pituisia. Mitään ylimääräisiä selityksiä ei kyllä ollut.
Tulihan tämäkin kirja nyt luettua ja tutustuttua tämän kirjailijan tuotantoon. Vähän mitäänsanomaton kirja. Jo kahdeskymmenesneljäs tänä vuonna luettu opus :)
Kiitos ja näkemiin :)

2 kommenttia:

  1. Miten siulla voikin olla niin tarkka aika ko lopetit kirjan?? Mie saatan viimeisen sivun jälkeen hyvinäkin jäähä tuoittelemahan pää tyhjää täynnänsä ilman mittää tajuu ajankulusta. :-D


    Mie oon jotennakin niin surullinen.:( Vaikka lintusekkii laulaa ja lumi sullaa... yksin oon taasen :-(    tiina

    VastaaPoista
  2. No mulle on tullut sellainen tapa, että heti, kun kirjan olen lukenut, katson kellonajan ja merkkaan sen muistiin. Mulla kun on kirjalista tässä koneen tykönä seinällä, johon kirjoitan kirjan nimen, päivämäärän ja kellon ajan, jolloin olen saanut luetuksi ja tietysti sivujen määrän :) Jo viime vuodelta tein tuota listaa ja sitä on sitten jänskä vuosien perästä kattella, mitä kirjoja on lukenut ja milloin.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)