tiistai 29. toukokuuta 2012

Åsa Larsson: SudentaivalHuutonetistä ostettu pokkari, tän vuoden alussa. Maksoin postikuluineen 3,50e.
Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu, 2012, 352 sivua.

Pieni valkoinen kivensiru. Hän noukkii sen peukalollaan ja etusormellaan ja lähtee kohti sakastia. Nyt hän näkee tummat tahrat matolla juuri siinä kohtaa, missä kivensiru oli. Verta. Voiko se olla verta? Ja silloin hän ymmärtää. Eihän tämä ole kivi. Tämä on hampaansiru.

Mildred Nilssonilla riitti vihollisia Kiirunassa. Erityisesti miehet karsastivat naispappia, joka ajoi väsymättä naisten ja eläinten asiaa. Ja lopulta joku sai hänestä tarpeekseen.
Kotiseudulleen palanneen Rebecka Martinssonin mieleen tapaus tuo Paratiisipojan murhan. Rebecka jos kuka tietää, kuinka helppo saalis yksinäinen susi on metsästäjilleen.

Sudentaival sai Ruotsin dekkariakatemian vuoden parhaan dekkarin palkinnon 2004. Ruotsin Lapin karuihin maisemiin sijoittuvassa menestyssarjassa ovat ilmestyneet myös kirjat Musta polku ja Kunnes vihasi asettuu sekä Aurinkomyrsky, johon perustuva elokuva sai kiitettävät arvostelut myös Suomessa.

Sain luettua tänään 16:10. Muutamia kirjoitusvirheitä lukuunottamatta täydellisen jännittävän koukuttava opus. Jotenkin en vain ymmärtänyt kirjan tarinasta irrallisena olevaa, suojellusta sudesta kertovaa osiota, se eli omaa aikaansa ja kirjan muut tapahtumat; murhan selvitys eli omaa aikaansa. Vähän tuntui hassulta. No, tulihan tämäkin nyt luettua. Postittuu tällä viikolla kohti uutta kotiaan. Ei muuta kommentoitavaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)