tiistai 1. toukokuuta 2012

Enni Mustonen: Seitsemäs huone

Kirjaston kirja tämäkin, kuten sanottua, nyt tulee vain kirjaston kirjoista arvioita.
Otava, Keuruu, 1994, 223 sivua.

Tähdet muuttavat nuoren Annan elämän

Kun Heiskanen, Keskussairaalan johtava kirurgi, istui henkilökunnan kahviossa Annan pöytään, tyttö tunsi oudon sävähdyksen. Heiskanen katsoi Annaa pitkään ja arvioivasti.
-Minulla on muuan potilas, mies mutisi kahvikuppiaan hämmentäen. -Sukulainen oikeastaan...Hän tarvitsee sairaanhoitajan, oman sairaanhoitajan. Kiinnostaisiko Annaa?
Niin Anna Tähtelästä tulee maankuulun astrologin ja selvännäkijän Madame Stellan yksityishoitaja. Villa Stella avaa rautaporttinsa aralle tulijalle, eikä mikään voi enää palata entiselleen. Mitä tähdet kertovat Annalle?

Enni Mustosen romaanissa nykypäivän(1994) naisten arki ja astrologian tähtimaailma yhdistyvät kiintoisasti. Ovatko tähtikartat ja horoskoopit vain silmälumetta vai tie itsetuntemukseen ja omien vaistojen kuuntelemiseen?

Sain luettua kirjan tunti sitten 14:31. Halusin lukea Enni Mustosen vanhempaa tuotantoa ihan siksi, että sain hippakirjana erään hänen uudempaa tuotantoa, niin voipi sitten vähä vertailla, kuinka kirjailija on kehittynyt vuosien saatossa. En muista, että aikaisemmin oisin lukenut just tätä opusta, joten ei ollut mitään mielikuvaa etukäteen.
Kirjassa sanottiin kerran kännykkää KENKÄPUHELIMEKSI ja se huvitti suunnattomasti :)
Kovasti kirjassa vilisi kirjoitusvirheitä, oli tavutettu sanoja tosi useasti, miksiköhän????
Kirja sai loppupuolella minut ihan itkemään, tuli niin surullinen olo, muutoin ihan kiva kirja. 

3 kommenttia:

 1. Tämän mä muistan lukeneeni! Ja juuri samat fiilikset "ihan kiva kirja"... mutta! Mikä IHME siinä on, että nämä tietyn genren ja tietyn aikakauden kirjat on kuvitettu kanteen näin törkeästi! Tuonkin kannen takia jää kyllä viittä vaille koko tämä kirja ottamatta. Miten paljon kiinnostavampi tulisi, jos siinä olisi vaikka kirjoituspöydällä puoliksi jätetty astrologiakartta työn alla, kuulakärkikynä, teekuppi, vähän läikkynyttä teetä papereille, taakse kiskaistu työtuoli... vaikka sormus ja helminauha huolimattomasti pöydän reunalla...

  VastaaPoista
 2. Olen Enni Mustonen -fani ja kaikki kirjat on kahlattu useaan kertaan läpi. Historialliset kirjat on parhaita, mutta tykkään paljon myös näistä nykyaikaan sijoittuvista kirjoista. Tykkäsin tästäkin, mutta paras Mustonen se ei läheskään ollut. Mustosen kirjoissa ärsyttää erityisesti se, että niissä on niin paljon virheitä, esim. henkilöiden ja paikkojen nimet saattavat muuttua kesken kaiken.

  VastaaPoista
 3. Aika jänskää, jos kerta immeisten nimetkin vaihtuu tarinoissa. Mä olen aiemmin lukenut muistaakseni jonkun E.Mustosen kirjan, joten mulla ei ole pahemmin kokemusta.
  Tällä hetkin lukemassani kirjassa TAAS immeisen sukunimi vaihtui, niin kävi kirjoittajan ekassakin romaanissa ja sit seuraavalla sivulla nimi oli taas oikein. Jotenkin ärsyttävää moinen :( Saisivat tarkastaa tekstit paremmin, ennenkuin laittavat painoon menemään.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)