torstai 14. kesäkuuta 2012

Cathy Kelly: Rakkauden kielioppi

Bc-kirja. Taisin saada kevättalvella tän kovakantisen kirjan.
Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä, 2008, 461 sivua.
Suomentanut Anuirmeli Sallamo-Lavi ja Lauri Sallamo.

Kolme elämää. Kolme rakkautta. Kolme syytä päästää irti.

Izzie Silver on jättänyt kotikylänsä Tamarinin taakseen ja aloittanut uuden elämän New Yorkin muotimaailmassa. Muodokas Izzie vähät välittää laihuusihanteista ja haaveilee perustavansa oman mallitoimiston plus-kokoisille naisille. Elämä on mukavaa - kunnes Izzie rikkoo omat sääntönsä ja lankeaa varattuun mieheen.
Kotona Irlannissa Izzien täti Anneliese saa selville, että hänen miehellään on suhde hänen parhaan ystävänsä kanssa. Synkkämielinen Anneliese tuntee olevansa aivan yksin ja hylätty.
Anneliese ja Izzie ovat tottuneet vastoinkäymisissään turvautumaan vankkumattomaan tukipilariinsa, suvun viisaaseen matriarkkaan Lilyyn. Kun Lily vaipuu yllättäen koomaan, naisten on pantava omat murheensa syrjään. Sairasvuoteella selviää, että myös tyynellä ja lempeällä Lilyllä on ollut omat salaisuutensa.
Yhdessä ja erikseen Izzie, Anneliese ja Lily oppivat asioita itsestään ja toisistaan, rakkaudesta, menetyksestä ja ystävyydestä. Nämä opit he kantavat mielessään ikuisesti.

"Täynnä tunnetta, sydänsuruja ja unelmia" -IRELAND ON SUNDAY

Sain luettua tän hetki sitten, 8:23.
Alkuun odotin ihan ihanaa rakkauskertomusta. Sit tympäännyin kirjan alkupuoliskon mallihöpinöihin, jatkoin kuitenkin lukemista.
Puolessa välin kirjaa olin ihan varma, että jätän kirjan lukemisen kesken, tuntui niin työläältä lukea tätä opusta. Kaikesta vänkäilystäni huolimatta jatkoin kirjan lukemista ja pääsinhän vihdoin loppuun ja lopussa tulvehti kyyneleet silmiini, muistellessani oman mummoni poisnukkumista. Nyt tuli sit tämäkin opus luettua ja kirja jatkaa matkaa uuteen kotiin.
Tämä ol muuten neljäskymmenes tänä vuonna luettu opus :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)