lauantai 30. kesäkuuta 2012

Eoin Colfer: Artemis Fowl

Viime syksynä saatu bc-kirja.
Loisto-pokkari. Kuva ei ole saman kirjan kuva.
WSOY, Helsinki. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Painopaikka Viborg, Tanska, 2002, 292 sivua. Neljäs painos.

"PYSY LOITOLLA IHMINEN, 
ET TIEDÄ MINKÄ KANSSA OLET TEKEMISISSÄ."

12-vuotias Artemis Fowl on tunnetun rikollissuvun nuorin vesa. Kun Artemis kaappaa rohkean menninkäiskomisario Holly Shortin panttivangikseen, maan alla asustavien keijujen, maahisten ja peikkojen yhteisrintama uhittelee päihittävänsä kevyesti nokkelan pojankoltiaisen. Hautautuneiden Alueiden Lainvalvonta HAL huomaa kuitenkin pian kohdanneensa hämmästyttävän älykkään vastustajan. Artemis uskoo päässeensä käsiksi maanalaiseen kulta-aarteeseen, mutta juuri silloin HAL muuttaakin pelin sääntöjä.

Eilen valkkasin tämän hyllystäni luettavaksi ja tänään sain luettua :)
Oli jännää sukeltaa keijujen ja peikkojen maailmaan. Ens alkuun oli sama tunnelma, kun läksin lukemaan Jähmettynyttä yhteiskunta-opusta joitakin viikkoja sitten, mitään tapahtumia ei voinut ennalta tietää, vaan kaikki tapahtumat tuli yllättäin.
Tykkäsin kyllä tästä kirjasta, sillä tapahtumat yhden yön aikana kirjassa olivat jännähköjä, että tarina piti otteessaan. Eikä muuten yhtään tuntunut lastenkirjalta. Hauskat jutut ol Tukholma-syndrooma ja kleptomaanikääpiö :)
Tämä ol eka opus tältä kirjailijalta, johon olen päässyt tutustumaan ja voin kyllä sanoa, että ei yhtään pöhkömpi kirja. Itseasiassa tämä ol aika hyvä opus. Suosittelen :)
Tämä ol jo neljäskymmenesneljäs tänä vuonna luettu opus :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)