lauantai 9. kesäkuuta 2012

Jaana Taponen: Lalalandia

Huutonetistä helmikuussa saatu, 8 e maksanut(pkuluineen) opus.
Kariston Kirjapaino Oy, Hämeenlinna, 2009, 327 sivua.

Jouluinen tarina kolmikymppisestä kaveriporukasta on makea ja mausteinen kuin kuuma glögi!

Emman on vaikea uskoa mitään pahaa miehestään Arista, mutta kun hän yllättää tämän kirjaimellisesti housut nilkoissa, Emmalle valkenee se, minkä lähipiiri on tiennyt aina: Ari on tosimies, ei ihanteellinen aviomies.
Leni on aina ollut Emman tuki ja turva, mutta ystävysten parkuessa yhteen ääneen, miten joku VOI tehdä niin, Leni joutuu kysymään itseltään samaa.Kun hän törmää itseään nuorempaan Anttiin, häneltä ei nimittäin muljahda sijoiltaan vain nilkka, vaan myös rooli edustusvaimona ja koko hänen nelkyt ja miinus- elämänsä.
Naisten avioliitot ovat käännekohdassa, eikä joulunalusaika kulukaan pipareita paistellessa vaan ihmissuhdemankelissa, jossa selviää kuka jää kenenkin luo.

Sain luettua kirjan eilen illalla 22:37, siinä vaiheessa silmiä väsytti ihan kamalasti, välillä pit oikein tihrustella, mutta päätös piti, sain luettua kirjan loppuun.
Odotin kirjalta kaikkea ihanaa sen kannen kuvan takia, sillä kansihan on aivan ihana! Kuitenkin, kun kirjaa aloin lukemaan, ei se vastannutkaan odotuksiani. Yhdessä vaiheessa luulin, että tästä tulee tekstariromaani, mutta onneksi ei tullutkaan. Jotenkin tämä kirja sai minut vihaiseksi, pettäjistä vaan kerrotaan. Ikävä kirja. Loppuepilogi oli kuitenkin valoisa. Tämä kirja ei kyllä lukeudu lempikirjoihini, joten saapi lähteä matkalle kohti uutta kotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)