maanantai 18. kesäkuuta 2012

Rhian Tracey: Neljän tytön kirjakimppa

Keskikaupasta tiistaina 18.10.2011 ostettu, 1,95 euroa maksanut kovakantinen kirja. Karisto Oy Kirjapaino, Hämeenlinna, 2006, 291 sivua, Suomentanut Laura Syysnummi.

Opettajan kehotuksesta 15-vuotiaat(kirjassa kyllä sanotaan, että ovat vielä 14 vee), Mary, Bea, Meena ja Atlanta muodostavat lukupiirin, joka purkaa viikoittain yhteisen lukukokemuksensa nuorten suosimalla radiokanavalla. Porukan sielu on Mary, pinko ja kirjatoukka, mutta muilla on kontollaan pieniä rikkeitä, syrjintää ja muita pikkuongelmia. Aluksi tytöt tuntuvat olevan täysin eri maailmoista, mutta vähitellen syntyy kaksi bestisparia ja kaikki ystävystyvät keskenään. Jokaisella on omat murheensa ja vastoinkäymisensä, mutta yksi tapahtumasarja on hajoittaa koko porukan. Ja sen aiheuttaja on - Mary!
Neljän tytön kirjakimppa on ajan hermolla liikkuva tyttökirja, jonka monisärmäisistä henkilöistä on helppo löytää samaistumiskohteita. Kimuranttien teini-iän ongelmien lomassa koetaan vahvoja lukuelämyksiä - pientä kirjavinkkausta siis!

Tämä opus tuli ostettua ihan tuon sanan kirjakimppa, takia ja olihan hintakin Niin edullinen, että ei voinut jättää ostamatta. Nyt sitten pakotin itseni lukemaan tämän opuksen. Meinasin monesti jättää kesken lukemisen. Tässä opuksessa tytöt vaikuttivat välillä ihan teineiltä(joita he olivatkin) ja välillä ryyppyreissujuttuineen joltain parikymppisiltä! En päässyt oikein "sisään" tähän kirjaan, mutta tulihan luettua tämäkin pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)