tiistai 5. kesäkuuta 2012

Seppo Jokinen: Koskinen ja pudotuspeli

Huutonetistä ystävänpäivänä huudettu ja maksettu(4,20e) pokkari.
5.painos, Karisto Oy, Hämeenlinna, 2004, 288sivua.

Sakari Koskinen on ylennyt komisarioksi ja johtaa nyt entisiä tutkijatovereitaan. Esimiesaseman haasteet alkavat heti, sillä kesähelteillä tehty pankkiryöstö päättyy yllättävään laukaukseen. Miksi ryöstäjä ampui sivussa seissyttä asiakasta? Koskisen veri vetää virkahuoneesta kentälle. Samaan aikaan tuoreen komisarion hyvä ystävä ja entinen työtoveri on mielisairaalassa masennuksen vuoksi. Kun potilaita alkaa kuolla outoihin sydänkohtauksiin, vanhan rikostutkijan epäluulot ja pelko heräävät. Mutta voiko Koskinen suhtautua vakavasti ystävänsä epäilyihin?

Sain pokkarin luettua 11:10 tänään. Oli taas hyvä Koskis-kirja. Inhimillistä ol Koskisen puutarhainnostus ja kasvihuoneen rakennus. Hauskaakin teksti oli aika ajoin. Jännää oli, kun Koskinen jälesti kahta miestä pimeässä metsässä ja kun miehet kaivoivat jotain, niin Koskinen haistoi mädänneen ruumiin löyhkän. Lopulta miehet menivätkin kalaan, mato-ongelle :) Ittekin oikein henkeä pidättämällä sitä luin, kun jännitys vain lisäänty ja sit juttu ratkesikin tuolla tavalla :)
Sairaalakohdat luin samaistumalla niihin, tavallaan elin kokemani sairaalajaksot taas tätä kirjaa lukiessa.
Loppuun asti koukuttavanhauskanjännä opus. Kannatti huutaa huutonetistä. Laitan tämän postittumaan, vissiin torstaina vasta, kohti uutta kotia ja uutta lukijaa, toivelistakirjana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)