lauantai 28. heinäkuuta 2012

Enni Mustonen: Järjen ja tunteen tarinoita Parittomat

Bookcrossing-kirja. Sain muistaakseni kesäkuun lopulla.
Seven-pokkari, 247 sivua, Otava, Keuruu, 2009. Ekan kerran ilmestynyt 2008.

Suosittu romaanisarja jatkuu:
Annan ja Hilman jälkeläiset kohtaavat 2000-luvun Suomessa.

Luomuviljelijä Tommi Saarinen uurastaa Petäjäniemen kartanon mailla - niillä jotka jätettiin suvulle torpparivapautuksen jälkeen Tommin isoisön äidin, Anna Sofian perintönä.
Itsepäistä partasuuta ahdistelevat ilmastomuutoksen riehaannuttamat säät, kasvitaudit ja tuholaiset, mutta myös kiristyvä EU-byrokratia, joka on juuri saanut uudet kasvot.
Paikalliseksi luomutarkakstajaksi on pestattu vasta Brysselistä palannut agronomi Salla Hartikainen. Nuori nainen ei kumarra herroja eikä hehtaareita - lieneekö topakkuus periytynyt hänen kansanedustajana vaikuttaneelta esiäidiltään Hilmalta.
Kesästä tulee ennennäkemättömän raju. Petäjäniemen peltojen tienoilla tunteita loukataan puolin ja toisin.
Näyttää jo siltä, että joku jää auttamatta paripuoleksi.
Sarjassa on aiemmin ilmestyneet osat Nimettömät, Mustasukkaiset, Lipunkantajat ja Sidotut.

Kirjassa vilisi kirjoitusvirheitä; kirjaimia puuttui ja loppupuolella kirjaa miehen nimikin oli muuttunut, kun piti lukea Timppa, niin häntä sanottiinkin Tompaksi.
Mukavan leppoisaa luettavaa. Olisi tietysti ollut kiva lukea sarja alusta saakka, vaan en vielä ole kyseisiä opuksia saanut käsiini.
Nopealukuinen pokkari. Suosittelen.

 

2 kommenttia:

  1. Heh, mä olen lukenut tuon sarjan ja mitenköhän kiinni olen silmäni pitänyt, kun en muista kirjoitusvirheitä ja nimen muuttumista =). Olen varmaan harpponut jotenkin ihan tajuttomana puolet koko kirjasta. Mutta muistan tykänneeni noista! Kannattaa ehdottomasti lukea koko sarja.

    VastaaPoista
  2. Juu, kyllä ne loputkin sarjan kirjat on bc-toivelistalla, josko joskus tulis vastaan, tai sais joltain luettavaksi. Ei nyt just tällä hetkin ole ihan Must-juttu, että saisin sarjan heti luettua, joten en lähde tätä kirjastosta lainaamaan.
    Niin ja se erityisesti pisti kypsyttään, kun kirjassa sanottiin monesti tuo Tommi Saarinen etu-ja sukunimineen, vaikka muista ihmisistä puhuttiin vain etunimillä.
    No, tällaisia pieniä :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)