lauantai 28. heinäkuuta 2012

Jenny Dahlberg: Sopivasti lihava

18.7.2012 huutonettikirjana tullut Seven pokkari. 3,50e. 157 sivua, Suomentanut Laura Jänisniemi. Otava, Keuruu 2005(eka painos 2003).

Millaista on olla lihava maailmassa, jossa naisen ihannevartalo näyttää anorektiselta hammastikulta?
Jenny Dahlberg on kolmikymppinen ruotsalainen toimittaja, pienen tytön äiti - ja lihava. Eikä vain pari kiloa ylipainoinen, vaan todella paksu.
Sopivasti lihava on hänen kertomuksensa siitä, millaista on olla rehevä nuori nainen nykypäivän Ruotsissa. Millaista on olla niin lihava, että kengännauhojen sitominen on vaikeaa ja muodikkaiden vaatteiden löytäminen muualta kuin miestenosastolta mahdotonta. Millaista on, kun ei kylässä uskalla istua tuoliin, koska pelkää sen menevän rikki, kun valehtelee farkkupstoksilla olevansa raskaana tai sanoo konditoriassa leivosten tulevan lastenkutsuille, vaikka aikoo syödä kaiken itse.
Hauska, suorasukainen ja elämäniloinen kirja vähänpuhutusta aiheesta on herättänyt runsaasti keskustelua niin Ruotsissa kuin Suomessa.


Tämä ol kaiken kaikkiaan hauskaa luettavaa koko kirja. Erityisesti osasin kyllä samaistua turkkilaisten miesten "jallitusyrityksiin" ja oli kyllä melko koomista lukea Jennyn kauhu-aavistuksia siitä, millaista elämä turkkilaisen miehen kanssa tulisi olemaan. En voi muuta sanoa, kuin, että tämä ol kyllä lukemisen arvoinen kirja!
Tämä ol tän vuoden viideskymmenes luettu kirja ja taispa olla muuten sadas postaus tähän blogiin :) Jihuuuu!!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)