tiistai 10. heinäkuuta 2012

Tiistaita

Joopatijoo. Aamusta saakka odotin kirjaston aukeamista. Lähdin kylälle jo yhdentoista jälkeen ja ehdin olla lukusalissakin puoli tuntia kylälenkin jälkeen lukemassa lehtiä. Sit ovi avautui kirjastoon. En pitänyt mitään kiirettä poistomyyntipöydän luokse menossa. Olo oli lievästi sanottuna tuskainen, niin lääsyn kuuma ilma kirjastossa!
Vain yhdellä pöydällä ns. aikuisille sunnatut myytävät kirjat. Keräsin kassillisen kirjoja. Löytyipä pöydältä yllätys, nimittäin myytävien kirjojen joukossa ol myös yksi BookCrossing-tarroitettu opus. Otin sen matkaani. Tiskillä yritin selostaa kirjastonaiselle, että se on ilmainen kirja, mutta eihän hän sitä ymmärtänyt. Maksoin sitten kirjasta sen euron, ettei kirja roiku enää myytävänä kirjastolla. Kotiin tultuani kävin journaloimassa opuksen itselleni ja laitoin journaliin, että maksoin kirjasta euron. Mikä sitten mahtaa olla kirjan matkareissu, kun kirja ol vapautettu vuosi sitten S-markettiin. No, nyt se on minulla, hyvässä hoidossa :)

Olisin jo eilen mennyt tekemään kirjastolle löytöjä, vaan sain puhelun puoli kympin aikoihin äiteeltä, että laittaudu valmiiksi, lähdetään reissuun! No olin lievästi hämmnetyneen tyrmistynyt, en ois millään halunnut lähteä minnekään, kun pit kirjastolle mennä. Sit sitä lähdettiin kympiltä. Suuntana Vaasa. Kävimme Mustasaaressa ja kokemassa Raippaluodon komianjylhä silta.


Voi mahdoton, mikä huju siellä meren äärellä kävi! Kävimme sillan kupeessa olevassa kahvilassa päiväkahvilla, vaan minä join siellä vain mehun. Ajettiin saaressa niin pitkälle, että tie päättyi ja yhdessä mökissä oli matkamuistomyymälä,jota pit vanha nainen.Hän ol kuulemma tehnyt kaiken itse, mitä siellä oli myynnissä: poppanoita, tyynyliinoja, kortisteltuja tulitikkuaskeja, kortteja. Ne oli niin ihanan ihania, että sorruin ostaan yhden kortin ja yhden tikkurasian ja hinta ol 9 euroa, huh huh! No, ihan vain kannatuksen vuoksi. Nainen oli pitänyt myymälää kolmisen vuotta ja sanoi, että aina kun jokin tuote loppuu, hän tekee lisää.

Kristiinankaupungissa oli vanhoja taloja ja kapeita katuja. Pyörittiin siellä aikamme, kun etsittiin kahvilaa. Kun löydettiin yksi, niin se ol remontissa. Närpiössä paistoi komeesti aurinko. Kauhajoki olkin iso paikkakunta! Se ol suoranainen yllätys minulle.


Melkein 12 tuntia oltiin reissussa. Kyllä olin väsynyt, kun pääsin kotiin. Istuminen väsytti niin kamalasti.
Reitti kulki siis Laihian kautta Mustasaareen, Vaasa ol 4 kilsan päässä, vaan ei käyty keskustassa, Maalahden kautta Närpiöön ja Kristiinankaupunkiin ja seuraava etappi tais olla se Kauhajoki ja sit kotia kohti.
Se ol miun kesäreissu, ku pääs käymään meren rannalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)