maanantai 13. elokuuta 2012

Ben Furman: Ei koskaan liian myöhäistä saada onnellinen lapsuus


8.8.2012 huutonetistä, 3,50 e pkuluineen.
Kovakantinen ,124s,WSOY Juva 1997

Psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman on tullut tunnetuksi uudenlaisten, ihmisten voimavaroja ja vahvuuksia korostavien auttamismenetelmien sanansaattajana sekä raikkaana perinteisen psykologian ja psykoterapian oppien tuulettajana.
Tässä uudessa(1997) kirjassaan hän asettaa kyseenalaiseksi myytin, jonka mukaan loppuelämämme riippuu ratkaisevasti siitä, minkälainen lapsuutemme on ollut.
Ei koskaan liian myöhäistä saada onnellinen lapsuus on merkittävä kirja. Se auttaa näkemään menneisyyden pikemminkin voimavarana kuin vaikeuksien perimmäisenä syynä. Se on kirja, joka herättää toivoa, saa hyvälle mielelle ja vakuuttaa siitä, että kenenkään ei tarvitse olla menneisyytensä vanki.

Just hetki sitten sain luettua. Viimeiset parikymmentä sivua meni selaillessa, kun oli kysymys-vastaus-juttuja, ei jaksanut niitä kaikkia lukea läpi.
Aloitin lukee tätä viime viikolla, samaan aikaan, kuin kirjaa, jonka sain eilen luettua(jonka kirja-arvion tein aamulla).
Tämä ei ollut niin lähelle tuleva opus, josta syystä tämä ei niin lukeudu lempikirjoihini. Tässä oli vain käyty läpi ihmisten kirjoittamia lapsuudenkokemuksia ja kuinka ne on vaikuttaneet aikuiseksi tulemiseen. Kyllähän tän nyt luki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)