tiistai 28. elokuuta 2012

Catherine Cookson: Emily

Juu, tiedän, huutonetin kuva on lainassa, kun ei parempaakaan löytynyt.
Kyseessä on bc-kirja, jonka sain vuosi sitten kesällä miitissä ja nyt vasta oli tän aika päätyä luettavaksi, toinen kirja neljästä opuksesta, jotka yritän kahlata tässä kuussa vielä.
Toinen painos, Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä, 1990, 457 sivua paksu pokkari. Suomentanut Marja Heinonen.

Emily tempaa lukijansa vuosisadan(1900) alun Englantiin, kaupungin laitapuolelta vauraaseen maalaiskylään ja syrjäisille yksinäisille vuorille...

Emily Kennedy oli satamakaupungin slummien kasvatti, merimeihen tytär. Joskus liian hyväuskoinen, jota elämä helposti riepotti mielensä mukaan. 16-vuotiaana Emily on ensimmäisessä palveluspaikassaan ystävällisen Sepin taloudessa. Sep mielii Emilyn kanssa naimisiin - mutta elämä  on järjestänyt toisin. Ja Emily on pian vailla kotia ja vailla ystävää. Toisen palveluspaikan myötä Emily joutuu vieraaseen maailmaan. Se vie hänet ylitsepääsemättömiltä tuntuviin vaikeuksiin. Mutta opettaa kuuntelemaan tarkemmin järjen sekä sydämen ääntä.

Jännää oli seurata, mitä tapahtumia kirja pitää sisällään. Ajattelin, etten koskaan saa tätä luetuksi, kun tuntui niin turkasen paksulta opukselta, mutta sitten tämä tarina veikin mukanaan ja hups vaan, enää olikin luettavana reilut 50 sivua. Tykkäsin kirjasta ja kirjan rosoisista tapahtumista ja loppu yllätti positiivisesti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)