keskiviikko 29. elokuuta 2012

Raphael Cushnir: Sytytä sydämesi

Huutonetistä 14.8.2012, 12 e pkuluineen.
Basam Books Oy, Helsinki, 2004, 263 sivua, suomentanut Elina Bhutia.

Sytytä sydämesi näyttää tien rakkauteen, jollaista harvat meistä ovat kokeneet. Se ei ole platonista tai romanttista, eikä rajoitu läheisiimme. Tuo rakkaus on vahvaa, alkukantaista voimaa, jossa piilee avain syvimpään ja kestävimpään täyttymykseen.
Rakkaus on kokemuksena suurenmoinen. Kuitenkaan emme salli sitä itsellemme, ellei se ilmene sellaisena kuin haluamme. Jos vanhempamme eivät hyväksy meitä tai rakastettu ei vastaa tunteisiimme, hylkäämme rakkauden kokonaan. Suljemme usein sydämemme myös koettuamme pettymyksiä, epäonnistumisia tai menetyksiä: tunnemme itsemme arvottomiksi ja kuvittelemme, ettei meitä kukaan voi rakastaa.
Tämän kirjan seitsemän kutsua ovat avaimia pettymysten lukitsemaan sydämeen. Ne ovat kuin kipinöitä, joiden avulla voimme sytyttää sisäisen tulemme. Kun liekki kasvaa, rakkaus ilmenee kauttamme sekä käytännön tekoina että elämänasenteena. Se tuo uutta hehkua läheisiin hetkiin ja muuttaa suhtautumisemme stressiin ja vastoinkäymisiin. Kun sydämemme palaa, sen liekki valaisee koko maailman. 


Tämä ol nyt neljäs ja viimoinen urakointikirja. Olen onnellinen, että sain tän tänään loppuun. Jotenkin tuntui työläältä lukea viimoinen jakso, eli rakkauden seitsemäs kutsu.

1. Koe kaikki tunteesi
2. Kyseenalasta kaikki
3. Älä vastusta mitään
4. Elä kuin tietäisit kuolevasi huomenna
5. Elä unenkaltaista elämää
6. Rakasta kuin tanssisit
7. Avarra maailmaasi

Kuitenkin kirjan tärkein sanoma on: Kuuntele sydäntäsi. On vähän tyhmä olo tän kirjan luettuani. Mitään en oikeastaan uutta oppinut, tai en ainakaan vielä huomaa sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)