torstai 13. syyskuuta 2012

Laurent Gaudé: Hurrikaani

 SEKAISIN SYKSYSTÄ 2012 hankinta. Bazar-kustannus, 2012, Bookwell Oy, Juva.
Suomentanut Maija Paavilainen.
BookPlus, 21,90e(pkuluineen) tuli tiistaina 11.9.2012 :)

Laurent Gaude (Syntynyt 6. heinäkuuta 1972 Pariisissa ) on ranskalainen kirjailija.

Keanu istuu autossaan matkalla kohti myrskyn riivaamaa kaupunkia. Hän etsii Rosea, naista, jonka on jättänyt kuusi vuotta aiemmin. Rosen luota hän toivoo löytävänsä merkityksen elämälleen.

Hurrikaani lähestyy New Orleansia ja kaupungin asukkaat lähtevät pakoon. On kuitenkin ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta voi jättää kotiaan. Niiden jotka jäävät kaupunkiin, on kohdattava hirmumyrskyn raivo yksin, sillä apua ei ole tulossa. Miltä näyttää ihmisluonto, kun pelko katastrofin edessä saa kaikki sosiaaliset ja moraaliset tavat murenemaan?

Laurent Gaudé piirtää eteemme maailmanlopun maiseman, jossa tuhoon tuomitun kaupungin asukkaat yrittävät selviytyä myrskystä ehjänä. Kirjassa seurataan kymmenkuntaa kaupunkiin jäänyttä ihmistä, joiden tarinat kohtaavat ja risteävät keskenään. Heidän kertojaäänistään muodostuu kokonaisuus, joka on omilleen jätetyn New Orleansin hätähuuto.

HURRIKAANI on komea romaani, jossa sekoittuvat tragedian ankaruus ja tarinankerronnan hyvää tekevä voima.


 Tämä opus ei jättänyt kyllä kylmäksi. Odotin kovasti sitä hurrikaanin silmässäolevien pelkokuvausta. Jotenkin halusin itsekin päästä kokemaan polvet tutisuttavaa, hyytävää pelkoa. Jännä opushan tämä ol kaiken kaikkiaan ja vaikka oli tarkoitus, etten ihan heti kerralla ahmi tätä, niin eilen aloitin lukemisen ja tänään vain luin ja luin :) Välillä aika roisia tekstiä, joka laittoi ällöttämään, mutta se vissiin ol tarkotuskii. Hyvä hankinta, en kadu tippaakaan :) Postittuu huomenna kohti uutta lukijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)