lauantai 8. syyskuuta 2012

Mari Timonen: Kaviopolkka


Olen ostanut tän Keskiseltä, 1,95e ti.18.10.2011
Kovakantinen, 213 sivua, Karisto Oy, Hämeenlinna, 2005

Liljan elämä on vähän hukassa sen jälkeen, kun romanssi Lontoossseen tietoturva-asiantuntijaksi häipyneen Ralen kanssa on ohi. Muistona romanssista Liljalla on 2-vuotias tytär Veera, joka on oppinut kutsumaan tietokonetta iskäksi - Ralen harvakseltaan kulkevat viestit kun tulevat pääasiassa sähköisinä. Lopulta ratsastuksenopettajaksi opiskellut Lilja vuokraa yhdessä ystävänsä Pian kanssa surkeassa kunnossa olevan Kyyhkysvuoren ratsastuskoulun, jonka myötä elämään tulee uutta potkua.
Miesseuraakin Liljalle opisi tarjolla, mutta Pian ladonoven kokoinen palomies-poikaystävä nostelee kaikenlaiset tunkeilijat hyvässä järjestyksessä pihalle.
Sitten Rale saapuu Lontoosta viikon lomalle Suomeen, mutta vierailu venähtää monestakin syystä pitemmäksi - ei vähiten siksi, että hevosten kanssa touhuaminen on huomattavasti vahdikkaampaa hommaa kuin softan vääntäminen!

Mari Timosen avaus on reipas loikka hevosilta, nahalta ja lannalta tuoksahtavalle talleille. Vallaton huumori ja sydämellinen elämänmyönteisyys pehmentävät kipakkaa kavionkopsetta. 

Tuli ihan teiniajat mieleen, kun silloin luin paljon hevoskirjoja. Tämä oli kyllä kaikkinensa hyvä kirja. Tykkäsin
:) Ihanan iso rivinväli tekstissä, jotenka kirja oli helppo ja nopealukuinen.

1 kommentti:

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)