tiistai 18. syyskuuta 2012

Outi Pakkanen: Yöpuisto

Kuluneena kesänä sain tän toivelistahipasta.
Kolmas painos, WS Bookwell Oy, Juva, 2009, 352 sivua.

Mikael Niemistö on nelikymppinen juristi, jolla on kaikki hyvin: perintöhuoneisto hienossa jugendtalossa Helsingin Ullanlinnassa ja uusi vaimo Hannele, joka tulee hyvin toimeen Mikaelin 12- vuotiaan pojan Rasmuksen kanssa.
Mikael itse ei osaa arvostaa pikkuvanhaa pulleaa lastaan, joka on kaukana hänen unelmapojastaan, reippaasta urheilijanuorukaisesta. Mutta Rasmus näkee ja tietää enemmän kuin muut, silloinkin kun tyylikäs herkkukaupan omistaja Virpi Saari ilmestyy isän elämään.
Vähitellen huolella vaalitut kulissit alkavat säröillä ja aikuisten maailma näyttäytyy pienelle pojalle kaikessa julmuudessaan.


Alkuun tuntui, että tässä kirjassa ei kyllä tapahdu mitään dramaattista, kun ehti kulua reilut 250 sivua, ennenkuin alkoi ns. "tykitys", jos sitä siksi voi sanoa.
Kirjan parhain lause löytyi sivulta 224: "ja yks vanha iskelmälaulaja ajaa mersuaankin reiskoissa." Silloin ajoi, vaan nykyään taitaapi huristella autuaimmilla teillä. Tuo lause jotenkin niin kosketti minua, sillä tiedän, kenestä siinä on kyse. En vaan halua tässä nimeä kertoa. Kukin arvelkoon sitten ihan keneksi vain. Jääköön arvoitukseksi. Hyvä opus kaiken kaikkiaan, vaikkei tässä niin hirveesti jännitystä ollut, draamaa kylläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)