keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Vigdís Grímsdóttir: Valosta valoon

Bookcrossing-kirjana saanut viime syksynä, kun voitin syyskuun kirja-arvonnan.
WS Bookwell, Juva, 2004, 168 sivua, suomentanut Tapio Koivukari.

Valosta valoon on Vigdís Grímsdóttirin uuden trilogian häkellyttävä avaus, kuulas ja kirkas romaani. Tämä on kertomus toisiinsa takertuneista ihmiskohtaloista, niiden oudoista kytkennöistä, toivosta ja rakkaudesta. haaveiden toteutumisesta, mutta toisella tavalla kuin ihmiset aluksi kuvittelevat.
Valosta valoon on myös kertomus Rósasta ja hänen ystävästään Lúnasta sekä Rósan läheisistä ihmisistä. Siitä kasvaa Rósan isän, Lennin, tarinan myötä myös vaikuttava kuvaus onnen etsinnästä ja sen löytymisestä.
Valosta valoon on tarina, jonka lopussa paljastuu, ettei kaikki olekaan sitä, miltä näyttää ja lukija jää nälkäisenä odottamaan jatkoa, vaikka tarina on täyttynyt. Onneksi Vigdís on kertonut vielä lisää. Ja yllätyksiä on luvassa jatkossakin.

Ja millaisia yllätyksiä?

Puh huh huuh, sanon minä tän luettuani.
Alkuun tykkäsin kauniista tekstin soljunnasta.
Sit en tykännyt, kun välillä kerrottiin muistoista ja taas välillä tarinaan, niin se Lenni hyppeli tarinassa siellä ja täällä. Sellaisesta en kyllä innostunut.
Taas sitten loppua kohden tykkäsin, mutta loppu pilas kaiken! Siis kyllä täytyy sanoa, että kirjoittajan on täytynyt katsoa liikaa Kauniita ja Rohkeita(mikä lienee ohjelman nimi Islannissa), mutta niin oli kyllä typerä loppu, ei voi muuta sanoa :(
No, tuli tämäkin kirja vihdoin luettua, johan tuo ehti melkein, hippusta vajaan vuoden odottaa lukemistaan.
Tämä ol vuoden kuudeskymmenes luettu opus :) Hyvä minä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)