maanantai 1. lokakuuta 2012

Celia Rees: Näkijä


Kirjaston poistomyynti 1e, 18.7.2012.
Kovakantinen, 329 sivuinen, Gummerus, Jyväskylä 2005, enkunkielinen alkuteos ilmestyi 2002, suomentanut Paula Herranen.

Näkijä jatkaa siitä mihin Noitalapsi päättyi: mitä Marylle tapahtui sen jälkeen, kun hän pakeni ystävänsä Rebekahin luota Beulahista kyläläisiä, jotka halusivat surmata hänet, koska epäilivät häntä noidaksi?
Nykyaika ja menneisyys sekoittuvat ja selityksen Maryn tarinaan tuo Agnes Herne, nuori intiaaninainen, joka on opiskelemassa yliopistossa ja huomaa netissä Alison Ellmanin kyselyn Mary Newburysta. Agnes menee tapaamaan Alisonia kertoakseen hänelle Maryn elämäntarinan, intohimoisen, lumoavan ja jännittävän kertomuksen. Agnes pystyy siihen koska hän on Maryn jälkeläinen ja kykenee erityislahjansa avulla olemaan yhteydessä Maryyn.

Sain luettua vihdoin tän opuksen tänään 14:30. Aika jännittävä tarina Marysta. Kivana lisänä kirjan lopussa lisäyksiä kirjan tapahtumiin; päiväkirjamerkintöjä, kirjeitä ja muitakin lisätietoja. Otin tarinan ihan todesta, kunnes kirjailijan kiitoksista, kirjan lopusta luin, että kirja onkin fiktiota. Meni minuun ihan täydestä :)

1 kommentti:

  1. Luin samaisen kirjan englanniksi muutama vuosi sitten ja minuunkin se meni aivan täydestä. :D Tässä mun kommentteja vuosien takaa: http://www.bookcrossing.com/journal/5233766/

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)