perjantai 19. lokakuuta 2012

Enni Mustonen: Nimettömät äänikirja

Kirjaston äänikirja, hintaseurannassa hintana 22,50 e.
7 cd-levyä, noin 8h 30 min. Lukija Erja Manto. 2006.

Kaksi nuorta naista saapuu kohtalon oikusta samaan talouteen 1890- luvun Helsinkiin - työntekoon tottunut Hilma piikomaan ja pappissuvun haaveellinen tytär Anna opiskelemaan. Sopeutuminen naisasianainen ja matkakirjailijatar Augusta Ahlstedtin huushollin vaatimuksiin ei ole helppoa, mutta lahjakkaat naiset pyrkivät korkealle. Riittääkö heidän sinnikyytensä, kun vastassa ovat niin sovinnaisuusääntöjen paineet, palvelijoiden ja herrasväen välinen kuilu kuin rakkauden arvaamattomat oikut?

Oli ihanaa eilen köllähtää sohvalle kuuntelemaan toisen lukemana kirjaa. Kuuntelin eilen peräti neljä cd:tä ja tänään loput kolme.
Kirjana olen lukenut sarjan Parittomat-kirjan(2000-luvun tapahtumia) ja tässä on siis tarinan alku. Paljon oli jänniä sanoja, tampuuri ja nyt jo unohtunut toinen sana, joka muljas mielessä pitkään, kun kuuntelin tätä. Suosittelen äänikirjaa, jos haluaa kuunnella toisen lukemana kirjaa ja tämä Erja Manto on mielestäni hyvä ja rauhallinen lukija, kuuntelin viimeksi hänen lukemanaan Maevy Binchyn Koko kadun kasvatti-äänikirjan, muistaakseni alkuvuodesta, vai oliko se viime syksynä. Ei muista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)