perjantai 26. lokakuuta 2012

Jorma Sauvala: Apinamatka

Eilen HGG(holiday gift giving)- paketista tulut bc-kirja.
Suomalaisen kirjallisuuden kirjapaino Oy, Helsinki, 1972, 52 sivua+lisäsivuilla Kontaktin kirjoituskilpailujen voittajien nimilistat.

Tehtävä on mahdollisimman yksinkertainen: julkisen hälyn välttämiseksi an avaruuskokeissa ajat sitten kuollut apina kapseleineen tuhottava huomiota herättämättä. Mutta yhtäkkiä tekniikka pettää...
"Tuntui yliluonnolliselta, että jokin olisi voinut rikkoa sisemmän eteisen seinän - se oli teknisesti mahdotonta - taulu oli sekunnin ajaksi rajahtanyt väreihin ja painemittarien viisarit olivat pudonneet nollaan..."
Tästä käynnistyy painajaismainen tapahtumasarja. Jorma Sauvala, 14(1972), on löytänyt oman alansa science fictionin, tieteiskirjallisuuden kiehtovasta, väliin selkäpiitä karmivasta maailmasta.

Sain eilen illalla, vähä ennen ysiä, luettua tämän.
Tässä käytiin heti suoraan asiaan ja voin kyllä sanoa, että mulla meni alku jotenkin ohitte, en oikein kunnolla sisäistänyt sitä. Olisin kaivannut enemmän tarinan synnyttelyä, kuin suoraa toimintaa alusta alkaen. Ihan jännähän tämä ol, en sitä kiellä yhtään. Pari kirjoitusvirhettä löytyi kirjasta. Kirjaa ol vähän hankala lukea, kun selkä ol niitattu kahdella niitillä, mutta luettua tämä tul. Loppukin jäi jännän avonaiseksi, eli tässä kirjassa ei ollut päätä eikä häntää, vaan lyhyt ja ytimekäs keskikohta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)