sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Sofi Oksanen: Puhdistus ÄÄNIKIRJA

Kirjastosta eilen lainattu äänikirja. 10 cd:tä, kesto 11h 13 min. Lukijat Annu Valonen, Taisto Oksanen ja Jouko Puolanne. WSOY 2008.

Ikääntynyt Aliide Truu asuu yksin taloaan Viron maaseudulla. Vanhan naisen arjen katkaisee pihalle pyörtynyt parikymppinen Zara, joka kertoo pakenevansa väkivaltaista miestään. Kohtaaminen nostaa Aliiden mieleen repivät muistot nuoruuden traagisesta rakkaudesta ja valinnoista, jotka sinetöivät hänen lähimpiensä kohtalon. Vaikka aika on toinen, vaino ei ole loppunut, muuttanut vain muotoaan. Puhdistuksen syvintä ydintä on petos, johon epätoivoiset tunteet ajavat. Romaani avaa myös Viron vaiettua lähihistoriaa yhden suvun kokemusten kautta.

Nyt tämä on kuunneltu, ei tarvitse kirjaa enää lukea. Samaa sotajuttua tämä on, kuin mun edelliset kuuntelemani äänikirjat. Tässä oli välistä aika roisia kieltä käytetty. Naisen alistaminen sai minut tuntemaan vihaisuutta, jotenkin vastenmielistä moinen. Onneksi kuuntelin tän äänikirjana, etten itse lukenut, ois kyllä lukeminen jäänyt kesken. Minulta löytyy tämä siis kirjanakin, joka nyt jää lukemattomaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)