keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Sophie Kinsella: Himoshoppaaja vierailla mailla

Kirjan sain jo syyskuussa 2011, bc-kirjana.
WS Bookwell Oy, Juva, 2009, 335 sivua. Suomentanut Leena Tamminen.

Vaikka Becky Bloomwood antaa työkseen talousneuvoja muille, hän ei saa omia rahojaan riittämään, ei vaikka kuinka olisi päättänyt ostaa vain välttämättömiä tavaroita, kuten silppurin ja miekkailuvarusteet. No, onneksi pankista saa luottoa, mikä onkin tarpeen, kun Becky lähtee PR-firmaa johtavan poikaystävänsä Luken kanssa New Yorkiin.

Manhattan on Beckystä kuin paratiisi ja siellä voi tuhlata niin paljon kuin haluaa, sillä eihän ulkomaan rahaa lasketa. Niinpä Becky syöksyy tavaratalosta toiseen ja löytää mallikappalemyynnit, joista saa huippumuotia pilkkahinnalla. Designvaatteet ovat suorastaan sijoitus! Mutta sitten, kesken ihanan ulkomaanmatkan, tapahtuu jotain, joka vie jopa Beckyn kaltaiselta supershoppaajalta ostoshalut.

Sain eilen iltasella luettua tämän pokkarin.
Olen muutama vuosi aiemmin lukenut tämän kirjastonkirjana. Nyt tämä on sitten omassa kokoelmassani :) Muistin joitakin kohtia edellisestä lukukerrasta, mutta en kovin hyvin kuitenkaan. Kun tapahtuma tuli kirjassa eteen muistin, että AHAA, tämä on nyt SE kohta ja monta kertaa näkemästäni leffastakin tapahtumat pyörivät mielessäni.
Hassuja kohtia oli, kun Becky joutui olemaan viikonloppureissulla Luken kanssa ilman matkatavaroitaan, mukanaan vain pieni laukku pesuaineita ja meikkejä, kun Luken mielestä piti vain olla pienet matkatavarat ja Becky oli lähettänyt rahtina oikeat laukkunsa hotelliin, johon ne eivät heti sitten saapuneetkaan :)
Toinen huvittava kohta oli, kun Becky teki "Tilaa" huoneeseensa ja pussitti vaatteitaan tyhjiöpakkauksiin ja työnsi ne vaatekaappiinsa ja kun Suze, hänen kämppis tulee tarkastaan ja avaakin kaapinoven ja sieltä pyllähtävät kaikki vaatteet heidän niskaansa, mutta surullista, että sieltä tulivat myös esille Suzen tekemät valokuvakehykset, joita hän myi ja joidenka ostajaksi palajstuikin nyt Becky.
Liikuttavin kohta oli, kun Becky piti huutokaupan tavaroistaan kirjan loppupuolella ja joutui myymään rakkaan huivinsa. Huivin kohtalo selviää kirjan lopussa..
Kaiken kaikkiaan ihanan leppoisa lukuelämys, vaikka olikin jo toinen kerta kirjalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)