keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Alexander McCall Smith: Kirahvin kyyneleet

Sain kirjan viime heinäkuun loppupuolella.
Sevenpokkari, Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu, 2011, 300 sivua, suomentanut Jaakko Kankaanpää.

Kalaharin autiomaahan on kadonnut nuori amerikkalainen mies, muodikasta aviovaimoa epäillään syrjähypystä ja eräs epäluotettava kotiapulainen hautoo kostoa - Botswanan ainoan naispuolisen yksityisetsivän, Mma Ramotswen viisautta ja harkintaa tarvitaan jälleen.
Yksityiselämässään Mma Ramotswen avioliittosuunnitelmat Gabornen parhaimpiin kuuluvan miehen, autokorjaamon omistajan J.L.B. Matekonin kanssa saavat yllättävän käänteen, kun perheen pääluku odottamatta kasvaa kahdella.

Nyt sain luettua tämän Mma Ramotswe tutkii sarjan toisen osan, eikä tämäkään kirja tuottanut pettymystä. Sopivasti jännitystä miun niin tylsiin arkipäiviini. Alkoi taas tehdä kovasti mieli teetä tätä pokkaria lukiessa :) Tykkäsin kirjasta, vaikka välillä tuntui, että kirjoitusvirheitä vilisee olemalla yhdellä sivulla ja jäin niitä tankkaamaan pidemmäksi aikaa, että ei tätä VOI sanoa näin, että tässä on nyt jokin väärin ja niin siinä täytyi olla kirjoitusvirhe tai virheitäkin, mutta sit kun annoin itselleni luvan lukea virhekohdan, niinkuin sen OIS pitänyt olla, niin pääsin taas juoneen kiinni. Se on joskus niin pienestä kii :) Kirjahyllystäni löytyy vielä muutama Ramotswe-opus, mutta pidän kyllä taas tauon näiden lukemisessa, säilyy mielenkiinto sarjaan, kun ei kaikkia lue yhtäsoittoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)