torstai 17. tammikuuta 2013

Enni Mustonen: Jääleinikki

16.11.2012 bookplussalta 7,95e.
Seven pokkari, pokkarin ekapainos, Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu, 2012, 255 sivua.

Vahvoista naisista kertovan trilogian toisessa osassa nuori Eliisa etsii sukujuuriensa salaisuutta 60-luvun Saksassa.
Vastavalmistunut sairaanhoitaja Eliisa Hetta löytää ämminsä jäämistöä selvitellessään nipun saksankielisiä kirjeitä ja valokuvan uniformupukuisesta miehestä.
Kuka on majuri Heinrich Salzmayer?
Vastoin äitinsä Annikin tahtoa Eliisa hankkiutuu töihin Etelä- Saksaan ja ryhtyy selvittämään syntyperänsä salaisuutta. Uudessa kotimaassaan hän rakastuu palavasti, mutta suhde joutuu koetukselle, kun vastassa ovat kielimuuri ja ennakkoluulot. Eliisa ei anna kuitenkaan periksi. Matka Alppien maahan muuttaa lopulta hänen koko elämänsä.


Sain luettua tän parissa päivässä, sillä eilen aloitin ja tänään sain loppuun :) Kerran kirjassa Eliisan sukunimi muuttui Felderistä Helderiksi. Muutoin nimet pysyivät kyllä samoina alusta loppuun. Olikin veikeetä lukea näin nopsaan jatko-osa Lapinvuokko-kirjalle. Trilogian kolmatta osaa mulla ei olekaan, saa nähä, milloin saan sen käsiini. Ihan hyvää luettavaa tämä oli, vaikka puoli välissä kirjaa tuli sellainen väsyminen, että meinasin jättää kesken, mutta jaksoinpa lukea loppuun. Johan tämä ol seittemäs tänä vuonna luettu kirja ja nyt on vasta 17.1.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)