keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kaari Utrio: Haukka, minun rakkaani

Olen saanut tämän 16.3.2012 ja tänään on 16.1.2013, eli kirja ehti olla minulla 10 kuukautta :)
Neljäs painos, WS Bookwell Oy, Porvoo, 2006, 516 sivua, Tammi.

Eletään vuotta 1376 ja kuningas Albrekt Mecklenburgilainen hallitsee Ruotsin maata. Högbyn kartanon nuori, kaunis emäntä on jäänyt leskeksi ja menettänyt ainoan lapsensa. Poikansa perillisenä Rouva Blanka omistaa puolet kartanon maista, mutta kun hänen poikapuolensa herra Magnus Gudmundsson alkaa naittaa häntä saksalaiselle palkkaritarille, Rouva Blanka, ylhäisen ruotsalaisperheen tytär, joutuu jättämään kotinsa. Kiiryhtaessaan talviyön pimeydessä kohti Raaseporin linnaa Balnka vajoaa jäihin. Hyiseltä hukkumiskuolemalta hänet pelastaa suomalainen turkisruhtinas Daniel Tulikilpi, mies, jonka koko olemus henkii voimaa, vakautta ja valtaa.
Itämaassa Raaseporin linnaa isännöi Blankan lanko Tord Bonde. Uutta, vielä heikkoa linnaa uhkaavat viholliset ja mahtava liittolainen on enemmän, kuin tervetullut. Daniel Tulikilpi on valmis tukemaan Raaseporia, mutta hänen palveluksillaan on hintansa: linnanrouvan kaunis sisar.
Kaari Utrio piirtää jälleen värikylläisen kuvan 1300-luvun armottomasta pohjolasta, jossa kiihkeät ja rohkeat ihmiset taistelevat elämästään. Haukka, minun rakkaani on kuudes romaani KAARIN KIRJASTO-sarjassa. Aiemmin ovat ilmestyneet Viipurin kaunotar, Rakas Henrietta, Vanajan Joanna, Vaskilintu ja Isabella.

Tämän kirjan parissa meni nyt neljä päivää. Tässä oli taas niin sopiva tujaus mennyttä historiaa, hyytävää jännitystä, ripaus romantiikkaa ja tulen lieskoja unohtamatta.
Kaikissa, tähän mennessä lukemissani Kaari Utrion kirjoissa on melkein sama juoni; kaunis neitokainen on pulassa ja raavas suomalainen mies tulee pelastamaan, neitokainen on vastahankaan miestä kohtaan, mutta sodan ryskeen jälkeen ollaan niin auvoista paria, että :) Mutta tämä juonikuvio on kyllä toimiva ja siksi kait mä tykkäänkin Utrion kirjoista :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)