lauantai 26. tammikuuta 2013

Margaret Yorke: Tulikoe

Olen saanut kirjan 6.10.2011 syyskuun kirja-arvonnan voittokirjana.
Otava, Keuruu, 1991, 214 sivua, suomentanut Kaarina Turtia.

Takakansi:
Englantilaisen pikkukaupungin jouluiloa himmentää valintamyymälän kassatytön julma kohtalo:hänet löydetään murhattuna puoliksi palaneesta keittiöstään. Poliisitutkimuksia haittaa lumimyrsky, joka tukkii tiet, telkeää ihmiset koteihinsa ja katkoo puhelinyhteydet.
Tunkeutuja  pysähtyy portaille. Leskirouva Andersonin makuuhuoneen ovi oli auki ja vanhus oli hereillä. Kevin Timms odotti. Jo viikkoja hän oli yöpynyt salaa suuren talon ullakolla, tutkinut katkerana löytämiään leluja ja muistellut ankeaa lapsuuttaan.
Kun talon kahden asukkaan kohtaaminen lopulta tulee väitämättömäksi, muistot entisaikojen perhejouluista muuttuvat irvikuvakseen. Rouva Anderson on järkähtämättömän tyyni, mutta Kevin alkaa tulla levottomaksi. Ehtiikö apu ajoissa lumen saartamaan, syrjäiseen taloon?

Sain luettua kirjan eilen iltasella. Kirja ol hyvin otteessaan pitävä ja jännää luettavaa, kun koskaan ei voinut ennalta aavistaa, miten ja minne suuntaan kirjoittaja seuraavaksi tarinaa viepi. Tässäkin kirjassa ajatukseni risteilivät kahtaalla: luenko loppuun, vai enkö lue ja sitten kuitenkin päätin viedä lukemisen finaaliin saakka. Ol muuten ensimmäinen tämän kirjailijan kirja, jonka olen lukenut ja ihan hyvä opushan tämä ol. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)