maanantai 25. helmikuuta 2013

Joel Haahtela: Katoamispiste

Sain kirjan HEP-opuksena 20.2.2013. Seven-pokkari, nidotun laitoksen ensimmäinen painos, ilmestynyt ekan kerran 2010, Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu, 2011, 160 sivua.

Takakansiteksti:
Minusta tuntui kuin olisin valmistautumassa rikokseen. Oli kuljettava äänettömin askelin, tunnusteltava pimeää, varottava katkaisijaa, valoa, joka olisi voinut säikyttää kaiken pois.
Alkaa tutkimusmatka kirjailija Raija Siekkisen maisemaan - arkistoihin, unohdettuihin taloihin, saareen.

Joel Haahtelan(s.1972) seitsemäs romaani yhdistelee faktaa ja fiktiota.

Tämä ol toinen Haahtelan kirja, jonka olen lukenut. Huvitti, kun tätä blogikirjoitusta aloittaessani aloinkin otsikkoon kirjoittaan sen ekan lukemani kirjan nimeä, Naiset katsovat vastavaloon ja sit tajusin, että hups, tämähän ol Katoamispiste tän kirjan nimi. Niin, siitä ekasta kirjasta en tykännyt, mutta tätä lukiessa ihastuin ihan täydellisesti. Kirja ol mielestäni kiehtovan jännä ja arvoituksellisen mystinen :) En voi muuta kuin suositella tätä kirjasta luettavaksi. Heräsi kyllä mielenkiinto Siekkisen kohtaloa kohtaan, hänhän kuoli tulipalossa 2004, joka mainitaan tässäkin kirjassa, mutta jonka tiedon löysin tämän opuksen mukana tulleesta Siekkisen romaanin päiväkirjatiedoista ja jotenkin se tieto "kylmäsi" minua tätä kirjaa lukiessa, kokoajan raksutti se tieto takaraivossani. Mutta kuten sanottua, nyt viimeistään Haahtela kirjoitti tämän kirjan kuvauksissa itsensä minun JO kylmenneeseen sydämeeni :) Tykkäsin kirjasta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)