maanantai 25. helmikuuta 2013

Raija Siekkinen: Se tapahtui täällä

Kuten jo edellisessä kirjoituksessa kerroin, tämä ol nyt se toinen kirja, jonka sain sen haahtelan kirjan kanssa.

Nainen tulee valkoisesta koivikosta, pysähtyy pihapiirin rajalle. Tästä eteenpäin hänen kulkunsa on hidasta, varovaista, voisi luulla hänen olevan varkaissa. Mies tietää: nainen on tullut hakemaan jotakin itselleen kuuluvaa.
Miksi nainen on tullut maaliskuun lopun pakkasilla kauan tyhjillään olleeseen, kylmään taloon? Miksi hän on jäänyt, vaikka ilmoitti kiinteistönvälittäjälle haluavansa päästä talosta eroon?
Mies tahtoo nähdä, mitä nainen on tullut hakemaan. Mutta miksei hän yksinkertaisesti mene ja esittele itseään, pane talokauppoja vireille? Mikä saa hänet piileskelemään kuusten takana kuin vaanimassa? Mihin hän oikein on sotkeutumassa elämässään, jossa ei ole pariin vuoteen tapahtunut mitään?
Aikansa naisen toimia tarkkailtuaan mies ymmärtää: nainen ei katso maisemaa. Hän katsoo sitä, mikä kerran tapahtui täällä.
Mies haluaa tietää enemmän ja he tutustuvat, tulevat kipeän tietoisiksi kohtalonyhteydestään.

Tässä kirjassa minnuu häiritsi suuresti, kun keskustelukohtia ei ollut eroteltu muusta kerronnallisesta osuudesta mitenkään. Muuten ihan kauniin kuvauksellisen ajaton kirja. Ihan mukavan leppoisaa luettavaa, jonka luki yhdessä illassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)