tiistai 19. helmikuuta 2013

Sofi Oksanen: Kun kyyhkyset katosivat ÄÄNIKIRJA

Kirjastosta eilen maanantaina lainattu äänikirja. 9 cd:tä 10 h 8 min. Lukija Esa-Matti Long. Äänitys Silencio Oy, Like VOX, 2012.

HÄN EI OLLUT KUKA TAHANSA. KOHTA HÄN VOISI OLLA KUKA TAHANSA. HÄN VOISI OLLA EI-KUKAAN.

KUN KYYHKYSET KATOSIVAT  on kuvaus eräästä erittäin surullisesta avioliitosta. Se on romaani ihmisten valinnoista, uskollisuudesta ja uskottomuudesta, sopeutumisesta ja sopeutumattomuudesta maassa, jonka kohtalona on joutua miehittäjän armoille.
Viron lähimenneisyyttä käsittelevän kvartetti-sarjan kolmas osa, edelliset Stalinin lehmät(2003) ja Puhdistus(2008).

Kuuntelin eilen peräti 6 cd:tä ja tänään loput kolme. Tän päivän kuuntelu ei tuntunut yhtään niin mukaansatempaavalta, kuin eilinen. Tarina tuntui sekavalta, kiehtovalta, mitäänsanomattomalta, enkä tykännyt, mutta silti halusin kuunnella loppuun saakka. Aika ristiriitaiset tunnelmat tästä, kun tarinassa hypittiin 1944 aina vuoteen 1965, piti tarkkaan kuunnella, että missähän vuodessa nyt mennään.
Yritin lukea tätä bc-kirjana tuossa jokin aika sitten, kun olliit mukana Sekaisin syksystä 2012-ringissä, mutta alkumetreille tyssäsi, kun uniinkin tuli jo sotahommia.
Nyt sitten oli paljon mukavampaa kuunnella miehen lukemana tämä kirja, vaikka tän päivän osalta kuuntelu tuntuikin pakkopullalta. Tulipahan kuunneltua tämäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)