perjantai 29. maaliskuuta 2013

Jaana Taponen: Unelmavaras

Bookplussalta 28.1.2013, 2,95e kovakantinen kirja, 290 sivua, Kariston Kirjapaino Oy, Hämeenlinna, 2010.

 Mari Kivinen on uraohjus, joka hylkää niin avomiehen perhehaaveet kuin työpaikkasovun alkeetkin pyrkimyksillään kohti "oikeaa uraa" ja ihanampaa elämää. Mari haluaa tuotepäälliköksi ja firmaan palkatun uuden naisen oikeaksi kädekseen.
Unelmavaras on tulisella otteella kirjoitettu kuvasu työnarkomaanista, jonka jäinen habitus on tyrmäävä. Kirjainyhdistelmä SVP kohteliaan pyynnön perässä saa Marin suussa aivan uuden merkityksen... Taustalla kulkeva Marin lapsuudenperheen tarina saa kuitenkin kivisen kuoren säröilemään ja lukijan sympatiat.


Kaksi viikkoa sitten hippasin tällä erästä crossaajaa ja pääsin lukemaan vasta 18.3. No, sitten iski se inhottava lukulukko, enkä pystynyt moneen päivään lukemaan kirjaa lainkaan. Ei se siitä ollut kiinni, ettäkö tarina olisi ollut tylsä, en vaan saanut itsestäni niin paljoa irti, että oisin ottanut ja vaan lukenut. Nyt sitten kirjan loppupuoli meni nopsaan ja sitä oli peräti mukavankiva lukea, kun oli ollut lukulukossa muutaman hetken. Tämä oli kyllä ihan lukemisen arvoinen kirja :) Hyvä loppukin ol :)vastustamattomasti heräämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)