lauantai 2. maaliskuuta 2013

Juha Vuorinen: Helmiä hanurista

Sain kirjan 11.10.2012 hippatoivekirjana.
Diktaattori Kustannus, painopaikkana Bookwell Oy, Juva, 2010, 271 sivua.

Juha Vuorinen, kotimaisen hanurikirjallisuuden vikkeläsormisin näprääjä, turauttaa täyslaidallisen hanurinsa rakastetuimpia helmiä uusina sovituksina.
Mukaan on myös mahtunut kaksi tuoretta ennenjulkaisematonta jarruriataa, joissa jenkataan ja polkataan taas mahat ruikulilla vuorismaisen kursailemattomaan tyyliin.
Vuorisen viedessä hanuri huutaa leipää, parketilla vikistään ja perästä kuuluu kummia. 
Visuaalisista nuotinnoksista vastaa totuttuun tapaan P. Kärme.

Mitä tästä sanois? Ihan räävittömän hauskaa tekstiä, jota ei voinut lukea naureskelematta, Vuorisen todellakin hulvattomien juonenkäänteiden takia. Yksi juttu meni kyllä Hiukan liian pitkälle minun huumorintajussani ja se oli toisiksi viimeisin tarina Vikatikki, jossa onnettomuuteen joutunut mies piti omaa esinahkaansa suussa, hyi olkoon! Veriset oltavat vaan jäi päällimmäiseksi mieleen siitä tarinasta. Muuten pokkari ol ihan kelvollinen.

2 kommenttia:

  1. Heisulivei, heitin sinulle haasteen blogissani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, kävin sen aamupäivällä katastamassa blogissasi, kun vihdoin googlen kautta löysin tieni sinne :) Vastaan haasteeseen, kun keksin soveliaat vastaukset kysymyksiin. Kirjoitin ne vaadittavat tiedot ylös, joten aivot raksuttaa, mutta vielä ei tiedä...vastailen ehtiessäni :)

      Poista

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)