perjantai 1. maaliskuuta 2013

Tuija Lehtinen: Mikaelan Enkelit

28.2.2012 kirjastosta poistomyynnistä eurolla ostettu kovakantinen kirja. Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu, 2004, 255 sivua.

-Minusta sinä vaikutat kivalta ihmiseltä. Kiinnostaisiko lähteä joskus ulos? Ylihuomenna kolmelta?
Miehen samettiääni saa Mikaelan tasapainon järkkymään miellyttävällä tavalla. Pitkästä aikaa kunnon treffit!

Kun Mikaela vajaa vuosi sitten peri velipuolensa arvokiinteistön ja ravintolan, elämä muuttui kertaheitolla. Nyt hän ei ole enää varma, johtaako hän pubia vai se häntä. Veri vetää takaisin mainosalalle ja niin hän perustaa Mikaelan Enkelit, oman mainostoimiston.
Pubin ja toimiston ovet käyvät tiuhaan, sitä oikeaa miestä ei vaan näy. Sitten Mikaela vuokraa talostaan huoneiston kahdelle toimittajalle, jotka tekevät elämänkertaa paikallisesta iskelmätähdestä. Ilmassa on sähköä, mutta vasta kun pubissa järjestetään nuorelle bänditulokkaalle laulunsanoituskisa, kipinät alkavat sinkoilla.
Kaikki eivät kuitenkaan suhtaudu kilpailuraadin jäsenenä toimivaan paikallisradion toimittajaan yhtä varauksettomasti kuin Mikaela.


Sain tän tänään luettua. Monesti meinasin jättää kirjan lukemisen kesken ja laittaa kirjan poistuvien kirjojen laatikkoon lukemattomana, mutta sinnikkäästi jatkoin lukemista. Olihan tämä toisaalta ihan viihdyttävääkin luettavaa, mutta ei tämä kirja lukeudu siltikään suosikkeihini.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)