lauantai 18. toukokuuta 2013

Jane Green: Netti@deitti

Viime vuoden heinäkuun alussa saaatu Loisto pokkari(bookcrossing-kirja siis). Karisto Oy Hämeenlinna, painopaikka Viborg Tanska 2005, 427 sivua, suomentanut Auli Hurme-Keränen.

Jemima Jonesilla on mukava työpaikka paikallislehden toimittajana. Kun muut nuoret naiset lähtevät viihteelle, lähes satakiloinen jemima haaveilee komeasta toimittajakollegastaan ja seikkailee Internetin chattisivuilla. Siellä hän tutustuu losangelesilaiseen unelmasankariin ja kokee oikean nettiromanssin. Jemima luonnollisesti antaa ymmärtää olevansa hoikka kaunotar...
Mutta sitten mies haluaa välttämättä tavata Jemiman. Tämä ryhtyy rautaiselle laihdutuskuurille ja kutistuukin melein puoleen. Rumasta ankanpoikasesta kehittyy joutsen, joka valloittaa amerikkalaismiehen ensisilmäyksellä. Jotain on kuitenkin pielessä, sillä uudistunut ulkonäkö ja komea miesytävä eivät tee Jemimasta onnellista. Jemima alkaa epäillä, että tarvitaan vielä yksi muutos...

Siinäpä oli se takakansiteksti.
Olen ekan kerran lukenut tätä keväällä 2005 kirjaston kirjana ja sattuneesta, tässä kertomattomasta, syystä tämä kirja jäi minun mieleeni, vaikken tarinaa muistanut, kuin vähän alkua, niin halusin saada kirjan omakseni. Monta kertaa kattelin kirjaa huutonetissä ja sitten sain mahdollisuuden ja tämä tuli vastaani bc-sivustolla :)
Eilen iltasella sain kirjan vihdoin luettua, viisi päivää kirjan lukemisessa menikin. Ihan kuin olisin lukenut vallan uutta kirjaa, niin oli tarina häipynyt mielestäni. Tykkäsin kyllä tarinasta ja osasin kyllä samaistua tähän kirjan päähenkilöön vallan hyvin.
Loppupuolella kirjaa lukiessa aloin kyynelehtiä, niin oli tunteet pinnassa, kun muistelin kevättä 2005, jolloin luin tätä ja jotenkin siinä samalla eilen mietin omia miesjuttujani, eli tämä ol vähä kuin terapiakirja minulle. Mietinkin, että jätänkö kirjan itselleni, vai laitanko kiertoon, niin ainakaan vielä en laita tätä eteenpäin, vaan jätän omaan kokoelmaani. En voi muuta sanoa, kuin ihana tarina ja ihana kirja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)