perjantai 10. toukokuuta 2013

J.K. Rowling: Harry Potter ja viisasten kivi

Kirjaston kirja. Tämä ol nytten se neljäs lainaamani kirja.
9.painos, Karisto Oy:n kirjapaino, Hämeenlinna 2000, 335 sivua, suomentanut Jaana Kapari.

Harry Potter on mielestään ihan tavallinen poika. Hän tosin asuu huoltajiensa portaiden alla olevassa kaapissa. Harryn elämä muuttuu täysin, kun hän 11-vuotispäivänään saa merkillisen kirjeen. Hänelle aukeaa uusi maailma, johon kuuluvat taikurit, noidat, yksisarviset ja lohikäärmeet - sillä Harry on velhojen sukua! Silti kaikki on aloitettava alusta. Tylypahkan noitien koulussa Harry oppii taikuuden alkeet, luudalla lentämisen ja huispauksen, eikä mikään suju kommelluksitta. Mutta leikkien aika on ohi, kun Harry ryhtyy ratkaisemaan kiehtovaa arvoitusta ja pelissä on mukana Vol-, tai siis, tiedät-kai-kuka!
Harry Potter ja viisasten kivi on hykerryttävän ovela, salaperäinen ja jännittävä kertomus. Se on skotlantilaisen J.K. Rowlingin esikoisteos ja on voittanut useita arvostettuja lastenkirjallisuuspalkintoja.

Alkuunsa kirja tuntui kiehtovan mukavalle, mutta jäipä viimeiset n.100 sivua lukematta, kun kirjailija alkoi selostaa ihme huispaus-pelistä, en jaksanut enää kiinnostua kirjasta. No, tulipahan nyt ainakin tutustuttua tähän sarjaan. En aio lukea enempää näitä kirjoja, saavat olla minulta rauhassa.

1 kommentti:

  1. Oi, minulla odottaisi uusintalukemistaan tämä sarja :). Jos vain jaksat, lue ihmeessä koko sarja. Ihanan maaginen.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)