perjantai 10. toukokuuta 2013

Katariina Romppainen: Pitkät päiväunet

Kirjaston kirja, alinattu viikko sitten, yksi niistä neljästä kirjasta, jota vuorotellen olen lukenut.
Kariston Kirjapaino Oy, Hämeenlinna, 2010, 266 sivua.

Parikymppinen työtön toimittaja Rita pestautuu väärin paperein kotihoitajaksi aikomuksenaan tehdä läpimurtojuttu vanhustenhoidon mädännäisyyksistä. Tietämättömänä hän unohtaa antaa 84-vuotiaan Arvo Kasken lääkkeet, mikä saa miehen yllättäin heräämään vuosien lääketokkurastaan. Ritan avustuksella Arvo alkaa jäljittää sumun peitossa olevaa menneisyyttään ja läheistensä nykyisiä koordinaatteja.
Pitkät päiväunet on naseva ja viisas kertomus suoraan uutisotsikoista. Hurtilla huumorilla ja mehevällä puheenparrella maustettu tarina luo teräviä näkökulmia nykypäivän arvomaailmaan.

Kirja koostui luvuista, jotak oli nimetty kirjan henkilönimien mukaan ja kerronta oli nimen mukaisen henkilön katsontakulmasta, mutta hyvin luvut veivät kirjan tarinaa eteenpäin. Itse pääsin henkilöistä jyvälle vasta jossain kirjan puolivälissä.
Hauskan koskettava ja mielenkiintoisen tarinan sisällään pitävä kirja. Tykkäsin kyllä.

Vielä on kaksi kirjaston kirjaa urakoitavana, loput kirjoista lukematta. Saa nähä, ehdinkö tänään lukea vielä yhden kirjan lopun ja päivittämään blogiini arvin siitä. En ota stressiä :) 1 kommentti:

  1. Mukavaa että sinäkin innostuit lukemaan tämän :). Pitäisi lukea monen suosittelema Kuolema ehtoolehdossa, joku mainitsi että kirjat ovat hyvin saman tapaisia :).

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)