perjantai 24. toukokuuta 2013

Philippa Carr: Juhannustulien taika


Kirjastosta eurolla ostettu kirja, suomentanut Liisa Tahvanainen, 419 sivua, Tammi Helsinki, WSOY:n graafiset laitokset Juvalla 1996. Englanninkielinen alkuteos Midsummer`s Eve ilmestyi Isossa- Britanniassa 1986.

Nuoren Annoran elämässä kaikki on niin hyvin kuin voi olla. Hän asuu vanhempiensa ja veljensä Jaccon kanssa komeassa vanhassa kartanossa Cornwallissa kaikkien hellimänä ja rakastamana. Tulevaisuuskin näyttää olevan turvattu:naapurikartanon perijä Rolf, jota Annora ihailee yli kaiken, vastaa hänen tunteisiinsa.
Mutta eräänä juhannusyönä, kun Annora menee katsomaan kyläläisten kokkotulia, koko hänen maailmansa luhistuu. Sen jälkeen, mitä hän näkee, hän ei voi luottaa kehenkään, kaikkein vähiten Rolfiin.

Vartuttuaan Annora pääsee Lontooseen ja tempautuu siellä seuraelämän ja politiikan pyörteisiin. Hän tapaa hurmaavan nuoren miehen, mutta sitten tapahtuu hirveä skandaali, joka murskaa niin Annoran kuin hänen ystävänsä Helenan haaveet.
He pakenevat suruaan lähtemällä Annoran perheen mukana Australiaan. Matkalla Helena löytää onnensa, mutta Annora joutuu palaamaan Englantiin entistä yksinäisempänä. Tuon juhannusyön kirous vainoaa häntä yhä ja oikeutta etsiessään hän joutuu pelottavaan vaaraan. Löytyykö hänelle pelastajaa?


Aakkoshaastetta varten luin tämän opuksen. Monesti teki mieli jättää kesken, niin käy näköjään nykyään aina, kun kirjassa on päälle 100 sivua. Tässä jotenkin mässättiin tuon yhden juhannusaaton tapahtumalla koko sen 419 sivua, että ihan liikaa! Olihan tässä paljon muitakin tapahtumia, mutta siltikin aina palattiin juhannusaattoon vuonna yks ja kaks. Huh huh. Nyt tää on luettu ja loppua kohden lukeminen maistui paremmalta, kuin alkuunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)