torstai 6. kesäkuuta 2013

Sofi Oksanen: Stalinin lehmät

Huutonetistä jokunen vuosi sitten hankittu kirja. 478 sivua, 4.taskukirjapainos, Bazar Kustannus Oy Helsinki, painopaikka WS Bookwell 2008. Ilmestynyt ekan kerran 2003 WSOYn julkaisemana.

Olen ollut siinä hyvä 14 vuotta, eikä kukaan ole huomannut, ellen itse ole kertonut, mutta siltikään ei kertomaani haluta nähdä. Tai jos nähdäänkin, sen edessä ollaan avuttomia.
Beauty hurts, baby.

Sofi Oksasen (s.1977) kulttikirjaksi muodostunut feministinen esioisteos kipeistä aiheista; syömishäiriöstä, virolaisnaisten asemasta ja ryssävihasta. Kirja tarkastelee ankarasti Viron lähihistoriaa sekä virolaisäidin ja suomalaisisän tytärtä henkisessä puristuksessa.

Tämä ol nyt eka Sofin kirja, jonka itse luin alusta loppuun. Vaikka kirjan lukeminen tuntuikin välillä työläältä, oli sitä mielenkiintoista lukea. Syömishäiriö kun on niin omakohtaisen tuttu, mutta tässä sen tiellä kuljettiin kyllä ihan toisissa sfääreissä, kuin minulla on kokemuksia siitä.
Sofi on mielestäni hienon seikkaperäisesti kuvannut sitä "vanhaa aikaa", eli 1941 luvulta lähtien ViroEestin tapahtumia, ei liikaa, mutta tarpeeksi, että mielenkiinto kirjan lukemisessa säilyi :) Luin tämän kirjan osana aakkoshaastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)