keskiviikko 21. elokuuta 2013

Anneli Kivelä: Outo lintu Katajamäellä

 Cdon.comista tuli 25.4.2013, 16,45e kovakantinen, 241 sivua, Karisto Oy Hämeenlinna, Bookwell Oy Juva, 2013(ilmestyi 15.4.2013)

Vuoksenmäen harmittavasti rapistunuva maatila kerää kyläläisten katseet, kun vanhan Einarin ja Hilkan seuraksi ilmaantuu nuori perijätär, Einarin veljentytär Esti. Savikippoja muovaava ja ikoneita maalaava kaupunkilaisnainen viihtyy aluksi omissa oloissaan, mutta vireässä ja välittömässä kyläyhteisössä ulkopuolisuuden tunne ei kauan pääse vaivaamaan. Vain Hilkka jaksaa näyttää nyrpeältä - mikä kumma mahtaa olla myrkyttänyt hänen mielensä? Samaan aikaan kylälle muuttaa Estin lisäksi toinenkin tulokas: huvilaa remontoiva salaperäinen Sameli, jolle Kaislajärven suojelu tuntuu olevan elämää suurempi kysymys. Kylän vääräleuat kehittelevät heti näiden kahden putolinnun välille romanssia, mutta mahtaako Estillä olla mitään saumaa kilpailla Samelin huomiosta sinilevän kanssa?
Sarjan kahdeksas osa :)
 
 
Tänään sain luettua kirjan loppuun asti. Tykkäsin taaskin, niinkuin muistakin sarjan kirjoista. Ihana kirja ja ihana tarina, ei voi muuta sanoa, kuin että Kyllä Anneli Kivelä osaa kirjoittaa hyviä ja niin ihanan maalaishenkisiä kirjoja. Vaikka tässä kirjassa jäin kyllä kaipaamaan luonnon koreuden kerrontaa ja kuinka luonto muuttuu, kun tulee talvi, sillä tässä kirjassa elettiin aikaa kesästä talveen. Muuten tarina oli kyllä taas niin kivasti kehitelty, että jään odottaan kirjasarjan yhdeksättä osaa, toivottavasti sellainen on vireillä :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)