keskiviikko 14. elokuuta 2013

Olen taas kotona

Tulin eilen takaisin omaan kotikolooni, oltuani poissa sunnuntaiaamusta lähtien. Rakas autokultani oli hiukan epävireessä, piti pientä putputusta, sillä pakoputkessa oli reikä ilmaantunut jossain vaiheessa kesää. Eihän se ajoa haitannut, vaan tyhjäkäynnillä piti sellaista ihmeellistä ääntä, jotenka edessä oli auton pakoputken osien uusinta. Isäpuoli sitä sunnuntaina syynäsi ja lupasi maanantaina mennä kyselemään tarvittavia osia autoon. No, miä jäin porukoille sitten yöksi.

Maanantain sain viettää yksin aamusta iltapäivään. Katselin siinä Moskovankisoja ja kulutin aikaani. Iltapäivän tunteina, ennen porukoiden kotiutumista, väsäsin yllättäin pannarin, kun tek kahvin kanssa mieli jotain hyvää. Hyvinpä se onnistui, vaikka jäikin rasva tykkänään pois taikinasta :)
Eihän isäpuoli ollut saanut tarvittavia osia autoon, mutta sanoi, että irroittaa/yrittää irroittaa pakoputken pois. No, onnistuihan se. Voi poijat, millaista haurasta haperoa putki oli reikäkohdasta, vaikka reikä ei putken osassa ollutkaan iso, mutta oli se ikävää katseltavaa! Siinä sitä hetken aikaa katseltua, lähdin poikkee äitiliinin luokse marjapuskaan syömään viinimaroja. Samalla äitiliini keksi, että lähdetään kattomaan yhteen paikkaan, löytyisikö vattuja.
No, ei muuta ku kumpparit auton perästä jalkaan ja odottamaan lähtöä, siinä vierähtikin jokunen tovi, ennenkuin äitiliini pääsi pois sieltä mustaviinimarjapuskan kimpusta :) Keksin ottaa juomista meille metsäreissulle mukaan, sillä tiesin, että siellä tulisin kaipaamaan kurkun kostuketta. Niin sitten lähdettiin.
Menimme sellaiselle paikalle, jossa en ollut aiemmin käynytkään, joten hiukan jänskätti, millaista olisi tiedossa. eihän me kunnon vattuja sieltä löydetty, mutta mustikoita siitäkin edestä. Minulla ei ollut oikein marjastukseen soveltuvat vaatteet; puolilahkeiset housut, ohut pitkähihainen ja -helmainen pusero ja liivi siinä päällä. Enhän minä kauaa siellä metikössä jaksanut rämpiä kipiän selkäni kanssa. Menin sitten tielle ja ihastelin vain metsämaisemaa, siitä olikin pitkä aika, kuin viimeksi olin käynyt metsässä, talvella lenkillä käydessäni!
Välillä keräsin mustikoita tien varrelta sellaisesta rinnekohdista, joissa ei tarvinnut niin selkää alas taivuttaa ja taas välleen huilasin. Sain minä ämpäriin nyt jonkin verran mustikoita ja muutamat vatutkin. Olin ihan ylpeä saavutuksestani, vaikka koville se ottikin!
Ei ole helppoa marjastus näillä kilomäärillä ja huonolla selällä, mutta tulipahan ainakin tehtyä sellainen reissu ja mukavaa meillä oli äitiliinin kera :)
Ilta menikin sitten kisoja taas seuraten. Menin kyllä todella väsyneenä nukkumaan ja simahdin melkein heti.

Tiistaina taas seurasin Huomenta Suomea telkkarista ja kisojakin siinä jonkin verran, kun minun piti paistaa uunissa lihakyljykset äiteen salaperäisen, nyt sitten miulle valjenneen ohjeen mukaan :) Kaksi uunipellillistä niitä tuli ja tuntui, ettei lihat kypsy lainkaan, mutta kyllä ne sitten valmistuivat ihan ajallaan ja hyviä tul!
Taas oli pitkä päivä päikkäreitten kera kulutettavana. Nopsaanhan se sitten menikin ja sain istuskella terassilla, kun aurinko alkoi paistaa.
Porukatkin kotiutui ja hetken aikaa levättyään isäpuoli meni ja vaihtoi autooni uudet pakoputken osat, hän vielä suihkutti osien liitoskohtiin jotain ainetta ruostenestoon. On hän melekoinen autonikkari, kun löytyy jos jonkinlaisia aineita omasta takaa ja tietää, mitä minnekin laitetaan, vaikkei hän ammatiltaan olekaan mikään autonkorjaaja, vaan harrastuksenaan moista tekee :) Olen kyllä ylpiä hänestä!!!!!
Niin vain autokultani alkoi taas hyristä kuin unelma ja miä tein lähtöä jo omaan kotiini. Sain onneksi ostokuitin auton osista ja kun pääsin kotiini, niin kävin osat maksamassa isäpuolen tilille, etten jäänyt hänelle velkaa :)
Pit varulta ottaa kuitista kopiot, jos sattuu, että osille tulee jotain häikkää, mutta toivon tietysti, että ne nyt kestää ja kestää ja kestää :)

Tänään pitää lähteä kylille hoitamaan asioita, onkin monta paikkaa, jossa pitää käydä ja minnuu jänskättää. Aina jänskättää, kun kylille pitää mennä.
Suojelkaa enkelit minun tämän päiväistä kyläilyreissuani, kiitos :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)