lauantai 28. syyskuuta 2013

Veera Vaahtera: Rakkautta vahingossa

Bookcrossing-rinkikirjana luettavaksi torstaina saatu opus. Kustannusosakeyhtiö Tammi, Helsinki, 2013, 239 sivua.
Veera Vaahtera on kirjailija Puliina Vanhatalon alter ego, jonka suojissa hän kirjoittaa komediallisia lemmentarinoita.
Takakansiteksti:
Nimi: Pihla
Sijainti: piilopaikka pohjoisessa
Aikaa: 9kk
Tehtävä: selviydy!
Uusi rakkaus: ei kuulu suunnitelmaan

Miten valinnat rakkaudessa voivat mennä niin pieleen! Oton piti olla hyvä ihminen, luotettava kumppani ja taatusti tervehenkinen isäkandidaatti. Mutta Pihlan iloisen vauvauutisen jälkeen Otto häipyykin Intiaan meditoimaan.
Tornionjokilaaksossa Pihlalla on piilopirtti, jonne hän vetäytyy työstämään selviytymis-strategiaansa. Ensimmäinen haaste on kehittää kaupunkilaisesta lattekahvin litkijästä pohjoisen syrjäseudun tee-se-itse-nainen. Entä iten valmentautua äitiyteen, kun kylän ainoa tukiryhmä on tarkoitettu masentuneille äideille? Se käy selväksi, että monilapsisen lestadiolaisäidin ja viimehetkillä lapsensa hankkineen kunnanjohtajan neuvot uudelle äidille ovat ihan omanlaisiaan.
Keskittymistä tärkeimpään häiritsevät innokkaat isäehdokkaat, Peräpohjolan Don Johnson ja ruotsalaisittain liiankin täydellinen Mårten. Entä Otto, olisiko hänestä sittenkin isäksi?

Eilen aloitin lukemaan tätä opusta ja tänään jo piti saada luettua loppuun asti. Tykkäsin tästä kirjasta ja tarinasta kirjassa. Ei tullut vauvakuumeen oireita, vaikka kirjan päähenkilö olikin raskaana ja tässä oikeastaan olikin tarina lasta odottavan äidin selviytymistarinasta ja hänen ympärillään pyörivistä miehistä. Ihan kivaa luettavaa oli ja kirja kyllä vei mennessään, kun eilisillan väsymyksestä pääsin ylitse, niin tänään tätä kirjaa oli mukava lukea ja kuunnella samalla vesisadetta.
Ihanaa peräpohjolan murrettakin tässä kirjassa oli, onneksi ei sentään liikaa ja kivaa oli myös ruotsinkieliset lauseet, joista hiukan kinkkisimmät oli kirjoitettu myös suomeksi, mutta jännää oli lukea niitä ja miettiä suomennoksia niihin.
En voi muuta kuin suositella kirjan lukemista, käykää kirjastossa lainaamassa ja lukekaa itse, varmasti tykkäätte :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)