lauantai 26. lokakuuta 2013

Kaari Utrio: Ruma kreivitär ÄÄNIKIRJA

Joo, kuten kuvasta näkyy, niin on huutonetin kuva, anteeksi, ei löytynyt tähän hätään parempaakaan.
Äänikirjana torstaina kirjastosta lainattu, 8 cd:tä, kerto noin 7 tuntia. Mulla oli onneksi kirjanankin tämä, sillä parissa kohdassa cd:t ei kuuluneet hyvin ja vika cd lakkasi kokonaan kuulumasta kesken tarinan. Olt kaikki cd:t niin kamalan naarmuisia, että :(
Tammen äänikirja, lukija Lis Lavola.

Takakansiteksti:
Mies merten takaa saapuu keisarin Helsinkiin sekoittamaan säädyt ja suunnitelmat. Varakas tehtailija hämmentää pikkukaupungin seisovaa vettä ja neitojen sydämiä.
Augusta on kaunis, rikas ja ylhäinen. Carolina on kaunis ja rikas, mutta ei ylhäinen. Dorotea on kaunis ja ylhäinen, mutta ei rikas. Julia on ylhäinen, mutta ei kaunis, eikä rikas. Jokaisen on löydettävä aviomies empireajan Helsingistä. Vanhanpiian kohtalo on tyly. Ruma kreivitär on vanhanajan hilpeä tapakomedia, kupliva kuin samppanja Seurahuoneen tanssiaisissa.

Mua kismitti alussa nuiden keskeisten henkilöiden kertominen, sillä niiden kuvaaminen ja missä asuivat, unehtui kyllä hetimiten. Jotenkin ihan turhaa kerrontaa kirjassa sellainen. Riittäisi, kun kirjailijalla itsellään olisi ne ylhäällä. Ei kirjassa tartteisi olla niin tarkkaa kerrontaa, mutta tämä on jotenkin ominaista näissä Utrion kirjoissa. Nuiden naisten tarkka kuvaaminen meni kyllä ohi korvien ihan kympillä, en muistanut tarinan alettua, kuka oli kaunis, rikas ja kuka ylhäinen, enkä viitsinyt sitä tarkastaakaan.
Keskivaiheilla tarinaa uni vei mennessään, sillä kuuntelin tietenkin tätä äänikirjaa sohvalla potslojottaen.
Tulihan tämäkin kuunneltua ja sai hyllystä pois yhden kirjan, jouduin muuten lukemaan kirjasta viimeiset noin 8 sivua, sillä äänikirja loppui kuulumasta paljon ennen loppua, että jotain hyötyä tästä 2003 ilmestyneestä kirjasta oli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)